Hirdetés

Kemény a helyzet a magyar határon, bejelentés jött a rendőrségtól

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenhétezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7510-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9805-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 142 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - áll a közleményben.

Friss hírek a háborúról

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, egyre durvul a háború, legalábbis erre enged következtetni Zelenszkij legutóbbi kijelentése, miszerint a háború fokozatosan visszatér Oroszország területére. 

A háború fokozatosan visszatér Oroszország területére, jelképes központjaira és katonai bázisaira, és ez elkerülhetetlen, természetes és abszolút igazságos folyamat" - hangoztatta az államfő vasárnap. 

Az ukrán városi tanács vasárnap azt közölte, hogy orosz rakétatalálat érte az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhelyen egy szakiskola épületét, aminek következtében az eddigi információk alapján két ember vesztette életét és húszan sérültek meg. A városvezetés közleményében hozzátette, hogy a sérültek közül hárman szorulnak kórházi ápolásra. Az oktatási intézmény egyik épülete megsemmisült a szombat esti támadásban, még tart a romok eltakarítása.

Orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai Zaporizzsja városát is szombaton, legalább ketten meghaltak, egy ember megsebesült. Anatolij Kurjev elmondta, a becsapódás során egy oktatási intézmény, egy bolt és egy emeletes épület rongálódott meg. Az Ukrinform ukrán hírügynökség jelentése szerint az utóbbi 24 órában támadás érte Herszon és Harkiv megyét is, többen megsebesültek és anyagi károk is keletkeztek, pontos számokat azonban nem közölt.

Az ukrajnai hadsereg szombaton bejelentette, támadást intézett a Herszon megyét a Krím félszigettel összekötő, orosz ellenőrzés alatt álló csongari híd ellen, valamint sikeresen nyomult előre a kelet-ukrajnai Bahmut térségében.

Vasárnap hajnalban ismét ukrán dróntámadás érte Moszkvát. Hatósági források szerint a támadás során egy ember megsebesült, az orosz főváros körüli négy repülőtér egyikén, Vnukovón pedig ideiglenesen felfüggesztették a forgalmat, emellett egy időre minden légi forgalmat leállította Moszkva fölött.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés