Hirdetés

Hiába a népszerű kampányfotók: a McDonald's szinte nyakát törve sietett elhatárolni magát Trumptól

Nap Híre portré Nap Híre

Donald Trump kampányának zárószakaszában a McDonald’sot is belekeverte a kampányba, miután néhány órára beállt az olajsütők mögé. A McDonald's viszont most közölte, nem volt közük a volt amerikai elnök spontán munkavállalásához.

A republikánus elnökjelölt a vállalat egyik pennsylvaniai egységébe állt be sült krumplit készíteni, majd az érkező autósokat szolgálta ki. Az adott húzásával ellenfele, Kamala Harris korábbi munkatapasztalatát próbálta megkérdőjelezni, amelyet Harris a kampánya egyik kulcsfontosságú elemévé tett – írja a Blikk

A gyorsétteremlánc azonban hamar elhatárolódott a sült krumplit sütő Donald Trump akciójától. Állításuk szerint nem volt közük Trump spontán munkavállalásához, továbbá közölték, egyik jelöltet sem szeretnék támogatni. A pártok bevett színeire, illetve a sárga McDonald's-logóra utalva kifejtették: „Nem vagyunk vörösök vagy kékek - mi aranysárgák vagyunk”. 

A republikánus elnökjelölt látogatásakor bezárták a Feasterville városkában lévő éttermet, és kizárólag a McDrive-ba engedtek embereket. Az autós kiszolgálást is csupán előre kiválasztott személyek alaposan leellenőrzött járművekkel vehették igénybe. Az amerikai McDonald'sok nagy részét franchise-rendszerben üzemeltetik, tehát ki van szervezve kisebb-nagyobb vállalkozásoknak a működtetés. Ezt az egységet egy Derek Giacomantonio nevű férfi üzemelteti, aki szerint időben jelezték neki Trump érkezését, ő pedig büszkén kitárja ajtaját bárki előtt, aki idelátogat.

A látogatás után a McDonald's úgy döntött, meghívja Kamala Harris demokrata elnökjelöltet, valamint alelnökjelöltjét, Tim Walzot is egy étterem-látogatásra.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés