Hirdetés

Az otthoni wifin keresztül ellenőrizheti, hogy megcsalja-e a párja - állítja egy TikTokker

Garai Kitti portré Garai Kitti

Eljött az amatőr nyomozók aranykora, egy TikTok-felhasználó ugyanis megosztott egy olyan technikai trükköt, amellyel ki lehet deríteni, hogy a partnerünk miket csinál akkor, amikor fellép az internetre.

Abby Paige - aki a párkapcsolatok megpróbáltatásairól posztol a népszerű közösségi oldalon - egy rövid videót osztott meg azzal a címmel: "Amikor a telefonjuk rejtve van, de a te Wi-Fi-hálózatodra csatlakoznak." A kíváncsiságot keltő poszt már több mint 500 ezer megtekintést hozott eddig. Paige egy következő videóban kifejtette: a Xfinity WiFi-szolgáltatása beállítható úgy, hogy megmutassa a meztelen igazságot arról, hogy mit csinálnak más felhasználók a hálózaton. "Ezt véletlenül csináltam, nem is akartam" - vallotta be.

A videóra már a vállalat is reagált és elmondták, Abby a Xfinity Wi-Fi alkalmazás "Emberek kezelése" funkciójába botlott. Ezzel az eszközzel minden felhasználó számára egyéni profilok készíthetők, és a felhasználók szokásait bizonyos mértékig nyomon is lehet követni. Ez az "aktív idő" funkción belül található meg, amely megmutatja, hogy egyes felhasználók mikor és mennyi ideig voltak aktívak, akár egy héttel korábban. Az alkalmazás azt is képes megmutatni, hogy az adott személy mely közösségi platformokat használja leginkább - írja a New York Post. 

Azonban bár a funkciónak köszönhetően olyan dolgokra derülhet fény, mint például a gyakori, késő éjszakai netezés, azonban nincs valódi módja annak, hogy valakinek végigkövessük az interneten végzett cselekvéseit - erősítette meg az Xfinity munkatársa egy blogbejegyzésben. "A teljes böngészési előzményeket csak az egyes [internet] böngészők 'Előzmények' vagy 'Biztonság' beállítások fülén keresztül lehet megtekinteni" - írta. 

Korábban a naphire.hu arról is írt, hogy mi az a négy alkalmazás, ami brutálisan lassítja a Wi-Fit.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés