Hirdetés

Ez a négy alkalmazás brutálisan lassítja a Wi-Fit – van megoldás

Garai Kitti portré Garai Kitti

Azon nem kell meglepődni, hogy lassabb lesz a Wi-Fi, ha telefonon, az okostévén és akár még a játékkonzolon is használjuk. Azonban van négy alkalmazás, ami csak tovább ront a helyzeten – erre a Hughes Net amerikai műholdas internetszolgáltató hívta fel a figyelmet. 

Ez a négy alkalmazás pedig nem más, mint amiket egyébként a legjobban szeretünk: a Netflix, a Disney+, az Amazon Prime és a YouTube. A szakértők szerint ez sem véletlen, hiszen a videó az egyik legnagyobb, nagysebességű internet-adatszívó – írja a Sun

Szerencsére van megoldás

Hivatkozás másolása

A szakértők arról is beszéltek, hogy nincs minden veszve, ugyanis ha odafigyelünk, akkor akár növelhetjük is a sebességet úgy, hogy nem kell lemondanunk a videó vagy épp film nézéséről. Mint mondták, ha beállítjuk a videó minőségét úgy, hogy ezek az alkalmazások és streaming-oldalak kevesebbet adatok használjanak, akkor a Wi-Fi is gyorsabb lesz. Ezt az alkalmazások beállításain belül lehet megtenni. 

Azt is részletesen elárulták, mit kell tenni: menjen a beállításokba, és állítsa a videók minőségét a nagy felbontású (HD) helyett a szabványos (SD) felbontásra. Hozzátették azt is, hogy a HD általában a nagy tévékészüléken kihasználtató, a kisebb képernyőkön azonban nem lesz észrevehető a különbség a HD és az SD között.

Korábban a naphire.hu arról is írt, hogy van két alkalmazás, amelyik szó szerint megeszi a telefonja akksiját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés