Hirdetés

Döbbenetes történet: hónapok óta lopták a szomszéd wifijét, és még nekik állt feljebb

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy fiatal nő döbbenetes történetet osztott meg a Redditen: a szomszédjai már hónapok óta lopták az internetét, és amikor véget vetett ennek, még őt állították be gazembernek. A nő azt is elárulta, hogy jött rá arra, hogy dézsmálják a wifijét, ez pedig nekünk is tanulságos lehet. 

Riasztó esetet osztott meg a Reditten egy nő. Állítása szerint fogalma sem volt arról, hogy a szomszéd lakásban lakóknak van hozzáférésük a wifijéhez, egészen addig, amíg egy aggasztó levél nem landolt a postaládájában. "Kaptam egy értesítést az internetszolgáltatómtól, amely szerint valaki illegálisan letöltött egy filmet vagy egy játékot az IP-címemről" – számolt be.

Elmondása szerint a levélben azt javasolták neki, hogy változtassa meg a Wi-Fi jelszavát és ne adja meg senkinek azt. A nő így is tett, ám arra egyáltalán nem számított, hogy a szomszédjai ezután számon kérik majd. Ám ezt mégis megtörtént, ugyanis másnap három diák kopogtatott az ajtaján és a wifi-jelszavát követelték – adta hírül a Sun.

A férfiak azt állították, hogy egy rövid nyári tanfolyamon vesznek részt és a záróvizsgáik előtt szükségük lenne az internet-hozzáférésre. A nő azonban nemet mondott nekik, még annak ellenére is, hogy semmibe sem került volna neki a jelszómegosztás. Mint írta, rendkívül felháborította, hogy korábban lopták tőle az internetet. Ráadásul megjegyezte, ha jól kijöttek volna egymással, nyitott lett volna arra, hogy használják a netet, azonban illegális letöltésre akkor sem adott volna engedélyt. 

Arról is beszámolt, hogy a három fiatal felháborodott azon, hogy a nő nem „osztja” meg velük a továbbiakban az internetét, és „gazembernek” nevezték. Az incidens után négy nappal kiköltöztek a lakásból. 

"Úgy tűnik, hogy én vagyok a gazember. Azon gondolkodom, hogy nem kellett-e volna megengednem, hogy még négy napig használják? – tette fel a Reddit népének a kérdést a nő. A kommentelők azonban nagyon felháborodtak az eseten, és szerintük a nő jól tette, hogy azonnal jelszót változtatott.

Mindenesetre a történetét megosztó nő felhívta a figyelmet arra, hogy a routerek jelszavát jobb, ha mindenki átállítja. "Az én jelszóm alapértelmezett volt, ami a routerrel együtt érkezett" – írta, hozzátéve, hogy nem tudja, hogy a diákok hogyan jutottak hozzá a jelszavához, azonban az egyikük informatikai-mérnöki mesterszakra készült, a másik kettő pedig orvostanhallgató volt, így úgy sejti, hogy „meghekkelték.” 

Ön tudta? Van négy olyan alkalmazás, amik bár rendkívül népszerűek, mégis nagyon lassítják a Wi-Fit. Korábbi cikkünkben leírtuk, hogy a Netflix, a Disney+, az Amazon Prime és a YouTube van az elsők között a nagy adatszívók listáján. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés