Hirdetés

Ledobta a bombát a Mattel, teljesen átalakították mindenki kedvenc társasjátékát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Mattel hamarosan a népszerű Scrabble szókirakós játék új változatát dobja piacra, amelyet úgy terveztek, hogy együttműködőbb és elérhetőbb legyen azoknak, akik számára a játék "ijesztő".

Az új, kétoldalas Scrabble-tábla továbbra is az eredeti játékot fogja tartalmazni azok számára, akik a hagyományos változatot szeretnék játszani.

A másik oldalon lévő új játék azonban tartalmaz majd segítő kártyákat, egyszerűbb pontozási rendszert használ, és gyorsabban játszható - írja a BBC

Az új, Scrabble Together nevű játéktábla azt is lehetővé teszi, hogy az emberek csapatokban versenyezzenek.

A BBC Radio 4 Today című műsorában Gyles Brandreth műsorvezető "izgalmas hírnek" nevezte az újítást. "Mi az eredeti játékot játsszuk, de a változás elkerülhetetlen" - mondta Brandreth, aki a Something Rhymes With Purple című nyelvi podcast társműsorvezetője.

Hozzátette, hogy az új verzió piacra dobása "nem tagadja meg a régi változatot".

"A Scrabble készítői rájöttek, hogy a fiatalabbak, a Z generáció tagjai nem igazán szeretik a Scrabble versenyjellegét" - mondta. "Ők egy olyan játékot szeretnének, ahol egyszerűen élvezhetik a nyelvet, a szavakat, az együttlétet és a szórakozást a szavak alkotásával".

Az új játékban a játékos által választott kihívási szintnek megfelelően választhatók ki a segítséget, felszólításokat és nyomokat nyújtó kártyák.

Az a játékos nyer, aki 20 kihívást teljesít, míg az a játékos veszít, aki az összes segítő kártyát elhasználta, és nem tudja teljesíteni a célt.

Ray Adler, a Mattel játékokkal foglalkozó alelnöke és globális vezetője elmondta: "A Scrabble valóban kiállta az idők próbáját, mint a történelem egyik legnépszerűbb társasjátéka, és szeretnénk biztosítani, hogy a játék továbbra is befogadó legyen minden játékos számára".

"Mindenki számára, aki valaha is úgy gondolta, hogy 'a szójátékok nem nekem valók', vagy egy kicsit megfélemlítettnek érezte magát a klasszikus játéktól, a Scrabble Together ideális választás"

- tette hozzá. Az új játék különbözik a Scrabble Junior játéktól, amely inkább keresztrejtvény, és a betűk már a táblán vannak.

A Mattel szerint ez első alkalom a Scrabble 75 éves történetében, hogy a klasszikus táblán ilyen jelentős változtatásokat eszközöltek.

Brett Smitheram, az Egyesült Királyság jelenlegi első helyezettje és 2016-os Scrabble-világbajnoka elmondta: "A játék a fiatalabbak körében tapasztalható trendnek felel meg, akik szeretnék elkerülni a versengő közeget, és inkább a csapatmunkát és az együttműködést részesítik előnyben, amikor közösen dolgoznak egy szórakoztató cél érdekében".

Az indulás az olyan online játékok hatalmas népszerűségét követi, mint a Wordle, a New York Times tulajdonában lévő online rejtvény, amelyben a játékosok minden nap egy új ötbetűs szót próbálnak kitalálni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés