Hirdetés

Magyar Pétert megkérték, mutasson több alázatot

Nap Híre portré Nap Híre

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter "Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért" címmel tartott tömegdemonstrációt Budapesten szombaton, majd bejelentette, melyik párt színeiben indul az EP-választáson.

Előzőleg az ügyészségi kihallgatása után, március 26-án tartott demonstrációján jelentette be Magyar Péter, hogy újra utcára hívja az embereket április 6-án. Mindez azután történt, hogy Magyar nyilvánosságra hozta a volt feleségével készített felvételt, amelyen a Völner-Schadl ügyről beszélgetnek, Varga Judit pedig súlyos bántalmazással vádolta meg volt férjét. Magyar Péter akkor úgy fogalmazott, volt felesége „előre megírt hazugsággyűjteményt” hozott nyilvánosságra.

Most Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke tett súlyos kijelentéseket Magyar Péterről. Szerinte Magyar mögött vagy a Fidesz, vagy amerikai körök, vagy az OTP vezére áll.

A TISZA Párt alelnöke válaszolt Toroczkai László feltevéseire, mely szerint vagy a Fidesz, vagy Csányi Sándor, vagy amerikai háttérhatalom áll a politikus mögött. 

A vitában Toroczkai László azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy Magyar a Fidesz, Csányi Sándor vagy az amerikai lobbi embere-e. Ezeket a felvetéseket Magyar konteónak titulálta, és elmondta, hogy a magyar emberek adományaiból működnek. Toroczkai továbbra is hazugnak tartja Magyart, így nyilvános, élő vitára hívta – a többi EP-listavezetővel együtt – írja az Index.

Toroczkai szerint ő teljesen tényszerűen, nyugodtan beszélt végig a videójában, míg Magyar Péter ingerülten, szinte dühösen válaszolt neki a nyilvánosság előtt. Plusz ő „dokumentumokkal, ingatlan- és cégpapírokkal, tárgyi, látható bizonyítékokkal” támasztotta alá a mondandóját, míg Magyar csak sejtetett, és konkrétumok helyett sugallni próbált dolgokat – például hogy egyes Mi Hazánk-képviselők a Fidesztől kapják a fizetésüket.

Természetesen erről sem mutat be semmilyen bizonyítékot, de én arra könnyen tudok bizonyítékot mutatni, hogy az igazság ezzel éppen ellentétes – írta a pártelnök. Szerinte ezek csak olyan politikusok lehetnek, akik kiléptek a Mi Hazánkból, és átmentek a Fideszbe – több ilyenről is tudomása van.

Toroczkai fenntartja állítását, amely szerint Magyar biztosan találkozott amerikai üzletemberekkel (hiszen egy igazságügyi miniszter férje volt), találkozott Duda Évával és Molnár Áronnal, mert legfontosabb szövetségese és társa, Nagy Ervin ismeri ezeket az embereket, és szerepelt már egy fotón velük és/vagy rokonaikkal. A Mi Hazánk elnöke szerint a Magyar Péter és Varga Judit által alapított egyesület szálai is Duda Évához vezetnek valahogyan.

„Értem, hogy százezer ember kiment a tüntetésére, valamint a vonyarcvashegyi diszkóban ezerötszáz fiatal úgy ünnepelte, mintha ő lenne a feltámadott Michael Jackson (ezt Magyar Péter maga mondta), de egy picivel több alázatot szeretnék javasolni neki – szúrt oda a pártelnök a Tisza Párt alelnökének, akit vitára hívott, illetve azt javasolta, hogy mindketten fogadják el az ATV meghívását. Szerinte tartoznak annyival a magyar embereknek, hogy vállalják az élő, nyílt vitát, és ez ugyanúgy vonatkozik Deutsch Tamásra és Dobrev Klárára is, mint minden listavezetőre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés