Hirdetés

Tüntettek Magyar Péter hívei, megtelt a Kossuth tér

Nap Híre portré Nap Híre

A "Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért" névre keresztelt demonstráció a Deák térről indult.

Legutóbbi, március 26-ai demonstrációján jelentette be Magyar Péter, hogy újra utcára hívja az embereket április 6-án. Mindez azután történt, hogy Magyar nyilvánosságra hozta a volt feleségével készített felvételt, amelyen a Völner-Schadl ügyről beszélgetnek, Varga Judit pedig súlyos bántalmazással vádolta meg https://naphire.hu/cikk/varga-judit-magyar-peter-kapcsolati-eroszak-hangfelvetel volt férjét. Magyar Péter akkor úgy fogalmazott, volt felesége „előre megírt hazugsággyűjteményt” hozott nyilvánosságra.

Varga Judit ezután a Frizbi TV adásában részletezte állításait, verbális és fizikai abúzusról is beszélt. Később Magyar Facebook-poszttal jelentkezett, Varga verbális abúzusra vonatkozó állításait nem cáfolta, kukaborogatásra és bezárásra vonatkozó vádakat indirekt módon meg is erősítette, azt azonban kijelentette, hogy soha nem verte meg volt feleségét, az viszont többször ököllel megütötte és megrúgta őt (Varga egyébként szintén elismerte, hogy megütötte Magyart).

A szombati, "Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért" nevű tüntetés a Deák Ferenc térről indult 14 órakor.

"Az új Magyarországért 15.00 és 17.00 óra között demonstrálunk a nemzet főterén. Legyünk rengetegen és követeljük, hogy a kormány adja vissza a hatalmat és a választás lehetőségét a népnek" - áll az esemény Facebook-oldalán a leírásban.

A menetet maga Magyar Péter vezeti, a tömegben sokszor felhangzik a "ne féljünk!" rigmus, de lehetett hallani "mocskos Fidesz" és "demokráciát" felkiáltásokat is.

A BKK közlése szerint a vonulás idejére a Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat, majd kora estig a Kossuth Lajos teret is lezárják, emiatt módosul egyes BKK-járatok közlekedése. A 9-es és a 72-es troli is módosított útvonalon jár majd, a 2-es és 23-as villamosok pedig rövidített útvonalon közlekednek – írja az atv.hu.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés