Hirdetés

Magyar Péter megtörte a csendet, „őszinte vallomásban” reagált a Diákhitel- és Volánbusz-ügyben megfogalmazott állításokra

Nap Híre portré Nap Híre

Miután az Átlátszó nyilvánosságra hozta a Diáhitel Központ szerződéseit, a Média1 megírta, hogy a Magyar Péter vezette DHK-val szerződött egyik cég foglalkoztatta Magyar Péter öccsét, a Propeller pedig azt, hogy Magyar Márton a Volánbusznál is dolgozott akkor, amikor bátyja a cég egyik vezetője volt, Magyar Péter a Facebookon reagált.

Media1 arról számolt be, hogy Magyar Péter és öccse, Magyar Márton is elismerte, hogy utóbbi 2019-ben a PlanB cégnél dolgozott, mellyel a Tisza Párt elnöke által akkor vezetett Diákhitel Központ több alkalommal szerződött közbeszerzési eljárás alapján. 

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként többek közt egy 14 milliós megbízást is adott a PlanB-nek egy faültetési nyereményjáték lebonyolítására, méghozzá 2020 decemberében. A cég egy időben Varga Juditnak kommunikációs tréningeket tartott a Miniszterelnökség megbízásából.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) Átlátszó által nemrég nyilvánosságra hozott jelentése arról is írt, hogy a PlanB 2019. december 17-én 4,4 millió forintért prezentációs anyag készítésére, december 20-án pedig 4 millió forintért tanulmány készítésére szerződött a Diákhitel Központtal.

Ezt követően a Propeller arról írt, hogy Magyar Márton, azaz Magyar Péter testvére tulajdonképpen párhuzamosan dolgozott a Volánbusz Zrt-nek, amikor a Tisza párt elnöke az állami cég igazgatósági tagja volt. Magyar Márton 2023 február 1 és 2023 december 31 között állt jogviszonyban a Volánbusz Zrt-vel. Magyar Pétert 2023 márciusában nevezték ki a Volánbusz igazgatósági tagjává, ahonnan az év november 30-ával hívták vissza. 

Magyar Péter a Facebookon, egy ironikus posztban reagált az Átlátszó, a Média1 és a Propeller cikkeire. Ezt szó szerint idézzük.

Hivatkozás másolása

„Add tovább! Eljött az őszinte vallomás ideje. Most, hogy napok óta azon rugózik a propaganda apraja-nagyja, de még a valódi sajtó is, hogy milyen állami megbízásaim voltak, milyen túlárazott szerződéseket írtam alá, illetve, hogy az öcsém melyik cégeknél dolgozott hosszabb-rövidebb ideig, ideje mindent bevallanom:

- 43 évesen nem egy olyan ingatlanban lakom, amit 90 millió forint jelzáloghitel terhel és az öcsém sem egy lakótelepi lakásban lakik a családjával.

- A valóság ezzel szemben az, hogy mi építettük közösen 12 milliárd forintért a hatvanpusztai uradalmi birtokot. Oda Orbán Viktorék kutyája csak a mi külön engedélyünkkel jöhetett be. Én építtettem ott a pálmaházat és én kértem, hogy legyen külön szafari és egy szép tó is a birtokon.

- A valóságban Mészáros Lőrinc 1000 milliárdja és Tiborcz István 500 milliárd forintja is az öcsémé és az enyém.

- A valóságban mi szereztünk több, mint 40 ezer hektár termőföldet, mi harácsoltunk össze közbeszerzéseken 1000 milliárdokat, amiből aztán bankot, biztosítót, alapkezelőket, gyárakat, energiaszolgáltatókat, kastélyokat, szállodákat és yachtokat vettünk.

- Az 1500 milliárdos autópálya koncesszió a valóságban az öcsémé, Szíjj László és Mészáros Lőrinc csak a strómanjai.

- A valóságban tőlünk vásárolt a félrevezetett kormány 650 milliárd forint közpénzért, túlárazottan felesleges irodaházakat.

- A látszat ellenére nem Orbán Rasi és Várkonyi Andi járnak 50 milliós ékszerekben és nem ők hordanak 10 milliós ruhákat és táskákat, hanem az öcsém és én.

- Be kell valljam, hogy nem csak egy telefont dobtam a Dunába, hanem a kormány nekem vette meg 700 milliárd forintért a teljes Vodafone-t.

- A valóságban nem Rogán Antalnak tejel évente 1 milliárdot egy kamu találmány, hiszen Tóni is csak az én strómanom.

- A valóságban nem Lázár Jánosé a batidai kastély, hanem az öcsémé és én intéztem a Magyar Közút Zrt. igazgatósági tagjaként, hogy az odavezető alsóbbrendű utat 3 milliárd forint közpénzért felújítsák.

- Be kell, hogy valljuk, hogy az öcsémmel mi ketten vezettük félre az egyébként jóhiszemű, mélykeresztény, erkölcsös miniszterelnök urat, mi építettük ki a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét és mi rángatjuk dróton Polt Péter legfőbb ügyészt és a többi hatóságot, valamint a propaganda médiát is.

Restellem, hogy egy egész országot tartottam ennyi ideig tévedésben és eközben mosolyogtam is, de úgy voltam vele, hogy ha az ember bűnbe esik, legalább élvezze.

Remélem, hogy ezen vallomásom hatására minden jóérzésű magyar ember ismét teljes szívvel meg tud majd bízni hazánk bölcs és becsületes vezetőjében és a továbbiakban senki nem vádolja őt alaptalanul a magyar emberek vagyonának elsajátításával.

ui.: ígérem, a jövő évi vagyonbevallásomban mindent feltüntetek (ha lesz elég rubrika).”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés