Hirdetés

Média1: Magyar Péter öccse dolgozott a Diákhitel Központtal túlárazott szerződést kötő cégnél

Nap Híre portré Nap Híre

Elismerték, hogy a cégnél dolgozott 2019-ben.

A Media1 arról számolt be, hogy Magyar Péter és öccse, Magyar Márton is elismerte, hogy utóbbi 2019-ben a PlanB cégnél dolgozott, mellyel a Tisza Párt elnöke által akkor vezetett Diákhitel Központ több alkalommal szerződött közbeszerzési eljárás alapján. 

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként többek közt egy 14 milliós megbízást is adott a PlanB-nek egy faültetési nyereményjáték lebonyolítására, méghozzá 2020 decemberében. A cég egy időben Varga Juditnak kommunikációs tréningeket tartott a Miniszterelnökség megbízásából.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) Átlátszó által nemrég nyilvánosságra hozott jelentése arról is írt, hogy a PlanB 2019. december 17-én 4,4 millió forintért prezentációs anyag készítésére, december 20-án pedig 4 millió forintért tanulmány készítésére szerződött a Diákhitel Központtal - írja a 24.hu.

A portál kiemelte, hogy a jelentés megállapította, hogy a prezentáció 18 diából állt, tehát darabja 244 ezer forintot hozott. A Z generáció fogyasztási szokásait elemző, 40 oldalas tanulmány pedig oldalanként 100 ezer forintot ért a cégnek, miközben amúgy számos ingyenesen elérhető anyag van a témáról az interneten.

Magyar Márton 2019 augusztusa és 2020 februárja között, tehát a két szerződés aláírásakor is ott dolgozott a PlanB-nél. Ezt a Tisza elnöke és öccse is megerősítette a Media1-nek.

A Tisza Párt sajtóosztálya azt válaszolta, hogy Magyar Márton hat hónapon keresztül évi 300 ezer forint fizetésért látott el projektmenedzseri feladatot. Hozzátették, a piaci megrendelések teljesítésén dolgozott, ám erről több információt nem oszttak meg. Állításuk szerint azonban Magyar Mártonnak nem volt rálátásra a Diákhitel Központnak végzett megbízásra, az előkészítésében, teljesítésében nem vett részt. Arra pedig nem tértek ki, hogy Magyar Péter tudott-e arról, hogy öccse annál a cégnél dolgozik, amelyikkel egy állami cég vezetőjeként több szerződést is kötött.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés