Hirdetés

Magyar Péter bulibotránya: a Magyar Nemzet szerint tanúvallomások támaszthatják alá a lopás és rablás gyanúját

Nap Híre portré Nap Híre

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy tanúvallomások támaszthatják alá a rablás és lopás gyanúját.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Pétert biztonsági őrök vezették ki az Ötkert nevű szórakozóhelyről. Később kiderült, a rendőrség egy Dunába dobott telefon miatt is nyomoz, amit később meg is találhattak.

Most a Magyar Nemzet arról ír, hogy több tanút is meghallgatott a rendőrség a június végi eseményről, amely során Magyar Péter és egy férfi között dulakodás alakult ki egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen, és amelynek az lett a vége, hogy a Tisza Párt alelnöke a Dunába dobta az őt kamerázó férfi telefonját. A lap szerint meghallgatták a telefon tulajdonosát, akinek a tanúvallomása erősítheti annak a gyanúját, hogy garázdaságon és rongáláson túl akár lopást vagy rablást is elkövethetett a politikus.

A folyó medrében később a vízirendészet munkatársai által megtalált készülékről ráadásul sikerült lementeni a rendőrségnek a felvételeket, ezeket pedig szintén fel tudják használni a nyomozás folyamán – írja az Index. A helyszínt a közterületi kamerák felvételei alapján azonosították a rendőrök.

A Magyar Nemzet azt írja: több tanúvallomás is született már a rendőrségi nyomozásban, a Budapesti Rendőr-főkapitányság mások mellett kihallgatta azt a személyt is, akivel a Tisza Párt alelnöke dulakodásba keveredett az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka. A férfi azt állítja: zavarta, hogy fiatal lányokkal táncol, ezért videózta Magyar Pétert.

A sértett a szerző nélkül megjelent cikk információi szerint azt mondta a rendőrségi tanúvallomásában, hogy azért kezdte videózni Magyar Pétert, mert felháborította, hogy „mit keres egy tinédzserdiszkóban egy politikus”. A férfit az zavarta, hogy a politikus szerinte fiatalkorú lányokkal táncolt. Azt írják, a férfi a vallomásában azt is említette, hogy mikor Magyar Péter megelégelte, hogy őt kamerázza, odament, kivette a kezéből a készüléket és állítása szerint tenyérrel kétszer arcon ütötte.

A lap úgy tudja, hogy a rendőrség meghallgatott a buliban részt vevő két 19 éves tanulót is, akik végignézték az esetet. Ők elmondták, hogy Magyar odalépett a videózó férfihoz, láthatóan feszült volt a hangulat köztük, majd azt is hallották, hogy a sértett többször kérte, követelte vissza a telefonját.

Miután a biztonsági őrök kivezették a Tisza Párt alelnökét a diszkóból, a két diák is távozott, és az utcán látták, amint a politikus – néhány fiatal társaságában – elindult a rakpart felé, nyomában a férfival, akinek elvette a telefonját. Mindketten azt állították, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába.

A Tisza Párt alelnöke az incidens után egy posztot tett közzé a Facebookon, amelyben azt írja, hogy csütörtök este „több tucat fiatal társaságában, jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket”. Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni – írta bejegyzésében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés