Hirdetés

Maga a pokol, ami az ukrán-magyar határon történik: menekülnek az emberek

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenháromezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6232-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6929-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 133 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Az orosz védelmi minisztérium csütörtök reggel a Fekete-tenger térségében végrehajtott ukrán tengeri és légi dróntámadás elhárításáról számolt be. A tárca szerint az ukrán fegyveres erők hajnalban öt személyzet nélküli motorcsónakkal kísérelték meg megtámadni a Fekete-tengeren az orosz haditengerészet Szergej Kotov járőrhajóját. A legénység az összes tengeri drónt megsemmisítette a fedélzeti fegyverekkel.

A csütörtöki hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy tizennégy visszavert ukrán támadásról számolt be. Mint mondta, az ezek során elszenvedett ukrán veszteség mintegy 840 fő volt. Közülük az orosz tábornok szerint mintegy 350 katona a Donyeck környékén vívott harcokban esett el vagy sebesült meg. A megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között nevezett meg egyebek között két vezetési pontot, három lőszerraktárt, két harckocsit és egy Mi-8-as helikoptert.      

Mindeközben Románia kiterjesztette a tavaly májusban bevezetett, civil és katonai repülőkre egyaránt érvényes repülési korlátozást az ukrán határszakasz déli, dunai szakasza mentén. A védelmi és a szállításügyi minisztérium által elrendelt repülési korlátozás szerdán lépett érvénybe, amikor az ukrán folyami kikötőket ért orosz légitámadások során immár harmadik alkalommal estek dróndarabok román területre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés