Hirdetés

Kimondta a bíróság: Tényleg lehallgatnak minket a Facebookon

Nap Híre portré Nap Híre

A bíróság 133 titkos megfigyelést engedélyezett tavaly, de ennél jóval több embert hallgathattak le a hatóságok.

A Fővárosi Törvényszék nemzetbiztonsági feladatok ellátása során 133 alkalommal engedélyezett információgyűjtést 2023-ban, azonban ennél jóval több embert figyeltek meg a hatóságok, ugyanis adott esetben egy-egy engedély több célszemélyt is takarhat- írja a Pénzcentrum a hvg.hu információi nyomán. 

Emellett kiderült az is, hogy a magyar állam a 2023 januártól júniusig tartó időszakban 1033 darab adatkérést küldött a Facebook anyacégének, a Metának, összesen 1413 felhasználói fiókkal kapcsolatban. Az óriásvállalatnak 13 esetben sürgős, vészhelyzeti kérvényt is küldtek egy-egy üggyel kapcsolatban.

A megfigyelés eszközei közé tartozik például az, mikor telefonokat hallgatnak le, titokban felbontják a célszemélynek érkező postai küldeményeket, információs rendszereket figyelnek meg, vagy egy adott helyre telepítenek titokban megfigyelő eszközöket.

Korábban írtunk arról is, hogy Mark Zuckerberg és a barátai 20 évvel ezelőtt indították el a Facebookot, ami azóta a világ egyik legnépszerűbb közösségi hálózatává vált. S bár a közösségi média egyre népszerűbb, de a közösségi háló haldoklik. És írtunk arról is, hogyan változtatta meg a Facebook a világunkat. És természetesen arról is volt cikkünk, hogy a Facebook az értetéseinken keresztül nyúlja le az adatainkat. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés