Hirdetés

Súlyos veszélybe került Mága Zoltán, Törökországban volt a földrengés idején

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy a Naphíre arról többször is beszámolt, hétfőn hajnali 03:17 perckor erős, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíria északi részét, amelyben lakóépületek százai omlottak össze. Az utórengések is fokozták a pusztítást, ezek között volt, amelyik elérte a 6,6-es fokozatot.

Nemrég pedig kiderült, hogy Mága Zoltán hegedűművész is az országban tartózkodott, amikor a tragédia történt, így az ő élete is veszélybe került az elmúlt napokban. A művész a közösségi oldalán adott hírt arról, hogy csütörtök reggel szerencsésen hazatért Törökországból.

Törökországban tartózkodtam épp a földrengés idején, a természeti katasztrófa epicentrumától néhány száz kilométernyire. A szomszédos szállodákban is érezni lehetett a földmozgást

- írta a Facebook-oldalán, majd hozzátette: még mindig szomorú a katasztrófa sújtotta területek képeit és beszámolóit nézve. "Borzasztó az elkeseredés, a gyász és a fájdalom, amit tapasztaltam Törökországban. Úgy éreztem, hogy azonnal cselekednem kell, ezért eljuttattam támogatásomat a térségben dolgozó segélycsapatoknak és túlélőknek" - hangsúlyozta Mága Zoltán.

Végül a bejegyzését azzal zárta, hogy most minden imára, segítségre szükség van, hogy a segítők a romok alatt felkutathassák a túlélőket és elláthassák a sérülteket. "Legyünk szolidárisak a károsultakkal, a gyászoló embertársainkkal" - üzente követőinek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés