Hirdetés

Nagyon jó hír jött Liu Shaolin Sándorról

Nap Híre portré Nap Híre

Szerinte most van a legjobb formában az idény során, így bizakodó a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságát illetően.

"Mindkét futam hasonló erősségű volt, az elsőben próbáltam minimumot teljesíteni, hogy tartalékoljak. A másodikban kicsit sokat vezettem, de így is jól sikerült" - értékelte az MTI-nek az 1000 méter selejtezőjében aratott két futamgyőzelmét a magyar színekben olimpiai és kétszeres világbajnok versenyző, aki kínaiként az első vb-jén szerepel. 

"A visszatérés jól sikerült, elvégre szereztünk érmeket az első világkupákon, de most érzem magam a legjobb formában fizikálisan. Ehhez talán az is hozzájárul, hogy új cipőben kezdtem az idényt, de nem éreztem annyira jónak, ezért a vb-re visszaváltottam a régire".

A 28 éves klasszis elárulta, az ázsiai országban nagyobb és erősebb csapatban készülnek, ezért az edzések is keményebbek. Mint fogalmazott, számára kifejezetten motiváló ennyi kiváló versenyzővel készülni. Öccséhez, a kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoanghoz hasonlóan úgy vélekedett, minden körülmény adott abban a sportkomplexumban, amelyben a kínai válogatott lakik és edz.

A vb-n egyéniben csak 1000 méteren induló Liu Shaolin úgy vélte, egyrészt szívesen versenyezne több számban, másrészt viszont könnyebbséget is jelent, mert azt néha már soknak érezte, hogy minden távon rajthoz kellett állnia.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés