Hirdetés

Elárulták: ezért mennek el a magyar válogatott Liu testvérek

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Őszinte interjúban árulták el az eddig magyar váogatott Liu fivérek, milyen utat jártak be addig az elhatározásig, hogy országot váltanak.

Sokakat megdöbbentett a hír, amikor kiderült, hogy Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai bajnokok nem magyar állampolgárként folytatják a versenyzést. A rövidpályás gyorskorcsolya bajnokai azóta kapnak hideget-meleget, de most megtörték a csendet és elárulták döntésük okát.

“Amikor megtudtuk, hogy a Magyar Országos Korcsolyázószövetség nem tartja együtt az edzői stábot, aggódni kezdtünk. Egyre bizonytalanabbá vált a helyzetünk, és ennek nem örültünk” - nyilatkozták a Nemzeti Sportnak. “És miután megtudtuk, hogy nem marad változatlan a stáb, többször leültünk tárgyalni a magyar szövetséggel, szerettük volna, ha megtartja az edzőket. Velük értük el a sikereket” - tették hozzá. Kiderül a beszélgetésből, hogy a szövetséggel való többszöri egyeztetés sem vezetett eredményre.

A szövetségnek ugyanis nincs kidolgozott szakmai terve erre az olimpiai ciklusra, nincs megoldva a csapat irányítása, nincs szakmai alapon nyugvó hosszú távú edzésterve és versenynaptára. “Megingott a bizalmunk a szövetségben, bizonytalanná vált a jövőnk, okkal vetődött fel bennünk, miként tudjuk így hozni az újabb sikereket, hogyan tervezzünk így Milánóig” - mondták.

Vita a szövetséggel

Hivatkozás másolása

Azt is elárulták, hogy mivel március 31-én lejárt a szerződésük, azóta nem terhelték a költségvetést. “Az említett költségek akkor keletkeztek, amikor mi azért küzdöttünk, hogy minél több érmet szerezzünk Magyarországnak a világversenyeken” - tették hozzá.

Azt mondják, hogy nem értenek egyet azzal, hogy kifizessék a költségeket, a rövidpályás gyorskorcsolyázás történetében sincs erre példa, de megadják a szövetségnek, amit követelnek tőlük.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés