Hirdetés

Itt a lista: ezek a legbékésebb országok, ki nem találja, Magyarország hányadik

Nap Híre portré Nap Híre

A mostani eredmények szerint 84 országban javult, de 79-ben rosszabb lett a helyzet.

A Global Peace Index összeállítása alapján hazánk a világ 18. legbékésebb országa. Az összeállítás során több dolgot figyelembe vesznek: az országok belső konfliktusainak a számát és tartósságát, a kívülről okozott és a belső konfliktusok miatti halálozások számát, a szomszédos országokkal való viszonyokat, a bűnözések számát és súlyosságát, a politikai stabilitás vagy instabilitás jelenlétét, az erőszakos tüntetések esélyét és a bűnözés alakulásának alapvető adatait - írja a Metropol

Az első helyen Izland áll, a másodikon Dánia és Írországé a harmadik hely. 

A szomszédos Ausztria megkapta az 5. helyet, Szlovénia pedig a nyolcadik a listában. Franciaország csupán a 67. helyen áll, ami nem meglepő a mostani tüntetések és forrongások mellett.

Az utolsó tíz ország névsora a legrosszabbtól kezdve a következő: Afganisztán, Jemen, Szíria, Dél-Szudán, Kongói Demokratikus Köztársaság, Oroszország, Ukrajna, Szomália, Szudán és Irak. A háború sújtotta szomszédos országunk, Ukrajna szintén a legveszélyesebbek közé tartozik. Az Amerikai Egyesült Államok szintén csak a 131. helyet kapta meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés