Hirdetés

Lovaglásból Forma-1: kicsoda Lando Norris, az új üdvöske?

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A McLaren pilótája vasárnap került az érdeklődés középpontjába, amikor sikerült maga mögé utasítania Max Verstappent. 

A Naphire.hu-n is beszámoltunk róla, mekkora meglepetéssel ért véget a Forma-1 Miami Nagydíja: ezúttal nem Max Verstappen, hanem Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a futamot. De kicsoda pontosan ez az alig 24 éves ifjú sztár, aki minden idők legfiatalabb brit pilótája lett?

Nos, kezdjük egy meglepő ténnyel: Norris "pályafutását" valójában lovas íjászattal kezdte, mielőtt az autósport felé vette volna az irányt.

A férfi Adam Norris üzletember - aki 205 millió fontos vagyonnal büszkélkedhet - és a belga Cisca Wauman fiaként Bristolban született, majd a Somerset állambeli Glastonburyben nevelkedett, és az iskolát érettségi nélkül hagyta ott, mielőtt az Egyesült Királyság valaha volt legfiatalabb F1-es pilótája lett - írja a Daily Mail

Mi tagadás, a szerelemben is szerencsés: Margarida Corceiro portugál modellel és színésznővel jár, aki a Chelsea korábbi sztárjának, Joao Felixnek a volt barátnője.

Norris mindössze 14 évesen lett a legfiatalabb gokart világbajnok - ezt a címet korábban Lewis Hamilton birtokolta. A gokartozásban eltöltött idő alatt figyelt fel rá a McLaren, akiket lenyűgözött a rekordot döntögető fiatalember.

"Lovaglással kezdtem, de aztán áttértem a quadozásra. Nagy rajongója voltam. Aztán a motorkrosszba csöppentem bele" - emlékezett vissza korábban.

Csillogó karrier

Hivatkozás másolása

Norris 2019-ben, mindössze 19 évesen debütált az Ausztrál Nagydíjon. Nem elég, hogy négyéves szerződése van, amelynek becsült értéke bő 80 millió font, az autóversenyző egy sor luxusmárkával kötött szerződést.

Norris 2023 októberében nagy mérföldkövet ünnepelt: túl volt a 100. versenyén. 

Mára a McLaren-szerződésének akár évi 20 millió fontot is hoznak neki, míg egyre növekvő profilja a közösségi média feltörekvő sztárjaként - ahol gyakran dolgozik együtt videókban híres YouTuberekkel - további csinos összegeket jelent.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés