Hirdetés

Kiakadtak Párizsban a sportolók, tojáshiánnyal kell szembenézniük az olimpiai faluban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Több sportoló is arra panaszkodik, hogy a párizsi olimpiai faluban hiány van egy bizonyos élelmiszerből.

A L'Équipe című francia napilap szerint a versenyzők szerint a rendelkezésre álló ételek mennyisége - különösen a tojásé és a grillezett húsoké - nem elegendő.

Az olimpiai falu hivatalos étkeztetési partnere, a Sodexo Live! megerősítette, hogy bizonyos termékek iránt "nagyon nagy a kereslet", és közölte, hogy "a mennyiséget növelni fogják", hogy "kielégítsék a sportolók igényeit" - írja a BBC.

Az olimpiai faluban az olimpiai és paralimpiai játékok alatt mintegy 13 millió ételt szolgálnak fel a sportolók és kísérőik számára.

"Az eredetileg tervezett mennyiségek növelésének felülvizsgálatát kérték, amelyet a csoport képes lesz kielégíteni" - erősítette meg az olimpiai falu friss termékekkel való ellátásával megbízott Carrefour csoport szóvivője.

A 208 területről és nemzetből érkező 15 000 nemzetközi sportoló, valamint a támogató csapatok, tisztviselők és önkéntesek ellátása óriási feladat.

Az olimpiai és paralimpiai játékok két 15 napos időszaka alatt több mint 13 millió ételt szolgálnak majd fel - ez 10 labdarúgó-világbajnokság ételmennyiségének felel meg.

A párizsi olimpia étkeztetését is szigorú minőségi charta szabályozta. Ezt négyéves munka során dolgozták ki azzal a céllal, hogy a 2012-es londoni játékokkal összehasonlítva a felére csökkentsék a játékok alatt előállított ételek szén-dioxid-kibocsátását.

Ennek eredményeképpen az összes alapanyag negyedét Párizs 250 km-es körzetéből szerzik be, és 20 százalékaa bio minősítésű lesz.

Minden hús, tej és tojás Franciaországból származik majd, és az ételek egyharmada növényi eredetű lesz.

Az olimpiai faluban kétszáz víz-, gyümölcslé- és üdítőszökőkutat helyeztek el, és csak újrahasználható poharakat és edényeket kínálnak majd.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés