Hirdetés

Ezt a pilótát nagyon akarják - úgy tűnik, mindent bevet a Mercedes

Nap Híre portré Nap Híre

Komolyan gondolja a Forma–1-es csapat, hogy Max Verstappennel pótolja majd Lewis Hamiltont

Max Verstappen elmúlt évei a lehető legjobban alakultak a Forma–1-ben. Azok után, hogy 2021-ben, drámai körülmények között szerezte meg az első világbajnoki címét, a következő két évben már jóval simábban ért a világ csúcsára. Idén eddig öt futamból négyet megnyert (Ausztráliában technikai hiba miatt esett ki), mégsem biztos, hogy marad a Red Bullnál.

Az osztrák istállónál Christian Horner csapatfőnök szexuális zaklatásos ügye óta elég nagy a széthúzás, és Verstappennek hiába szól 2028-ig a szerződése, több olyan „kiskapu” is van a kontraktusában, ami lehetővé tenné, hogy szabadon távozzon egy másik csapathoz. Az egyedüli valós lehetőségként már csak a Mercedes jöhet szóba, amely nagy erőket mozgósít meg a szerződtetéséért.

A német F1-Insider.com arról ír, hogy a Mercedes a hétvégi, Miami Nagydíj után tárgyalni fog a 26 éves világsztárral - szemlézi az Origo

A Mercedes egy 150 millió eurós (58 milliárd forint) fizetési csomagot állít össze Verstappennek (ez vélhetően három éves kontraktust jelent), valamint márkanagyköveti szerepet is szánnak neki. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés