Hirdetés

Hatalmas bukta lett Lady Gaga és Joaquin Phoenix új Joker filmje

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Joker: Kétszemélyes téboly című film lezuhant az észak-amerikai jegypénztárak éléről, a múlt hétvégi 40 millió dolláros debütáláshoz képest hatalmas, 80%-os visszaesést szenvedett el, és mindössze 7,1 millió dollárt ért el.

A The Hollywood Reporter szerint ez rekordot jelent egy képregényfilm esetében.

A filmet a Terrifier 3 című indie horrorfilm taszította le a dobogóról, amely a hétvégén 18,2 millió dolláros bevételt ért el - adta hírül a BBC.

A Joker folytatását a harmadik helyre szorította A vad robot című animációs film is, amely 13,4 millió dollárral megtartotta a második helyet.

A Beetlejuice Beetlejuice egy helyet esett vissza a negyedik helyre, 7 millió dolláros bevétellel.

A filmkritikusok sokféleképpen vélekedtek a Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült filmről:  "komor és merész”, de "lehangolóan unalmas és nehézkes” is.

Az észak-amerikai top 5-öt a Piece by Piece című vígjáték-dráma zárta, amely Lego-animációval készült, és olyan sztárszereplőkkel, mint Snoop Dogg, Jay-Z, Kendrick Lamar, Gwen Stefani, Justin Timberlake és Busta Rhymes.

"Választási beavatkozás"

Hivatkozás másolása

Eközben a Donald Trumpról szóló The Apprentice című filmnek csak a 10. helyen sikerült nyitnia a jegypénztáraknál, méghozzá 1,6 millió dolláros bevétellel.

A film brit premierje kedden lesz a Londoni Filmfesztivál keretében.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a film világpremierje májusban, a cannes-i filmfesztiválon volt, a kritikusok többnyire jó kritikákat írtak róla, de a volt elnök jogi fenyegetést intézett az alkotás készítőihez.

Az életrajzi film az amerikai elnökjelölt eredettörténetét követi nyomon, aki az 1970-es és 80-as évek New Yorkjában ambiciózus fiatal ingatlanfejlesztő volt.

Szóvivője "szemétnek”, "tiszta fikciónak” és "a hollywoodi elit választási beavatkozásának” nevezte a filmet, amelyben szerepel egy jelenet, amelyben Trump megerőszakolja az első feleségét, Ivanát.

A film azzal a záradékkal kezdődik, hogy számos eseménye kitalált.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés