Hirdetés

Kiderült a titok: így kerülheted el, hogy bemérjen a traffipax

Nap Híre portré Nap Híre

A vezess.hu tíz tippet osztott meg arról, hogyan lehet elkerülni, hogy bemérjen a traffipax.

Te is félsz attól vezetés közben, hogy bemérnek a rendőrök? Satuféket nyomsz, mert valaki egy fekete vagy fehér Skodával parkolt le az útszélén vagy egy hídon? Ha eleged van ebből az érzésből, van egy jó hírünk: a vezess.hu összegyűjtötte, hogy lehet elkerülni, hogy  bemérjen a traffipax. 

Íme a vezess.hu 10 tippje:

Hivatkozás másolása

1. Az első, egyben a legfontosabb: ne hajts gyorsan! Ha ezt a tanácsot mindenki megfogadja, akkor ott fognak elrohadni a Véda-kapuk és traffipaxok a rendőrség raktárában. Soha nem lesz rájuk szükség.

2. Tartsd be a megengedett sebességet! Mindig úgy vezess, hogy nem léped túl az adott útszakaszon a megengedett legnagyobb sebességet.

3. A tábla a barátod! Figyeld az út szélén található piros karimás, fehér alapon fekete számokkal ellátott táblákat. Ezek a számok mondják meg neked, hogy mennyivel lehet menni. Nem tudsz többfelé figyelni vezetés közben, csak az útra? Akkor vegyél olyan kocsit, amiben van táblafelismerő és le is lassít magától, ha sebességkorlátozást érzékel.

4. Indulj el időben! Ha valahova egyszer odaértél 8-10-12 perc alatt, nem jelenti azt, hogy ezután is mindig sikerülni fog. Utazásod megtervezésekor számolj azzal, hogy nem vagy egyedül az utakon, számos külső tényező (piros lámpa, busz, torlódás, dugó stb.) lassíthatja a menetidőt – de ha ezeket előre figyelembe veszed, nem menet közben kell majd „behoznod” a lemaradást.

5. Igazából nem is kell sietned! A jó dolgokra mindig várni kell, nem? Inkább rád várjanak, mint hogy te várd utána a csekket – az nem jó dolog.

6. Ne te vezess! A legjobb, legegyszerűbb, verhetetlen módszer. Foglalj helyet a hátsó ülésen, tedd keresztbe a lábad, bonts egy sört, és élvezd az utazást, míg az általad megbízott rokon, házastárs, tettestárs vagy az épp friss jogosítványt szerzett gyerek elvégzi a vezetés feladatát, és ha benéz egy traffit, majd fizet, mint a katonatiszt. Plusz simán a sofőrre foghatod, ha elkéstetek.

7. Ne vegyél prémiumautót! Messziről kerüld el azokat az autókat, amelyekben szinte alig érezni a sebességet. Egy ilyennel autópályán simán beleszaladsz a 150-170 km/órás tempóba úgy, hogy azt hiszed 120-szal csordogálsz. Maradj a jó öreg ezres Swiftnél, kiherélt Hondáknál, amelyekben már a száz is olyan, mintha épp most lépnél ki a Föld légköréből.

8. Járj mopedautóval! Egy ilyen járgánnyal igazi művészet túllépni a megengedett sebességet, ugyanis 40-45 km/óra a végsebessége. Szóval ha még meg is vadulsz és lemezig nyomod a gázpedált, egy sportosabb kamasz simán rádelőz bringával.

9. Gyalogolj! Hagyd az autót, csak a pénzt viszi, használj tömegközlekedést. Amúgyis drága a benzin, minek száguldoznál, Mad Max is mire ment 600 lóerővel?

10. Stoppolj, telekocsizz vagy valami hasonló! Rettegjen más a traffipaxoktól, neked így már nem kell.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés