Hirdetés

Kijöttek a friss adatok a koronavírusról, ez a helyzet most itthon

Nap Híre portré Nap Híre

Csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy az év 2. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban csökkenő tendenciát mutatott. Hozzátették: a mintavételi helyek többségénél csökkenés mérhető, stagnáló értéket rögzítettek Eger, Kecskemét, Pécs és Szekszárd esetében, és emelkedés egyik vizsgált településen sem volt megállapítható - írja az MTI. 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden vizsgált helyszínen az "emelkedett" tartományba esik.

Közölték azt is, hogy a 2. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutatott a szennyvizekben, a héten három mintában haladta meg a koncentráció a kimutatási határt.

A naphire.hu írt arról is, hogy a Covid minden eddiginél keményebben támadhat, ugyanis egy tanulmány kimutatta, hogy a BA.2.86 "Pirola" változat - amely szoros rokonságban áll a globálisan domináns JN.1-gyel - gyorsabban képes a tüdősejtekhez olvadni, mint más Omikron törzsek. A szakértők szerint ez arra utalhat, hogy az Omikron önmagának egy súlyosabb formájává fejlődik. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés