Hirdetés

Felháborító kórházi hiba: napokig nem kapott enni egy beteg, belehalt

Nap Híre portré Nap Híre

A kórház azt állítja, hogy adminisztrációs hiba történt.

Meghalt egy 56 éves, Down-szindrómás és demenciás férfi a kórházban, miután kilenc napig nem kapott enni. 

A férfit csípőtöréssel kezelték, a kórlapjára pedig azt írták rá, hogy "szájon át nulla", mivel nyelési nehézségei voltak. Folyékony táplálékot sem kapott, aminek következtében állapota romlott, és tüdőgyulladásban halt meg a dorseti Poole Általános Kórházban 2021-ben.

A kórház, amely 15 000 font kártérítést fizetett, elnézést kért a tévedésért, és hozzátette, hogy az intézményen belüli rendszereket megváltoztatták annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő újra. A család ügyvédje elmondta, hogy a táplálkozás "megdöbbentő helytelen kezelése" okozta a férfi későbbi súlyos állapotromlását és halálát - írja a Bors.

A férfiről egyébként egész életében a szülei gondoskodtak, majd egy otthonba beadták. Itt az első napon elesett és eltörte a csípőcsontját. Így került kórházba, ahol rosszul jegyezték fel a panaszait. A vizsgálatok során kiderült, hogy a kórház személyzete, az ápolók és a műszakok között nem volt kommunikáció, senki sem jelezte, hogy a férfi állapota rohamosan romlik. A kórház most nem akart nyilatkozni az esetről. 

A naphire.hu arról is írt a napokban, hogy Karsai Dániel, a méltó halálért küzdő alkotmányjogász nemrégiben kórházba került, ahol látta, mennyire nagy a gond az egészségügyben. Karsai úgy fogalmazott, biztos benne, hogy Orbán Viktor nem szenvedéspárti, a magyar egészségügyben eltöltött 12 napja azonban rávilágított arra, milyen nagy a gond. Megírta, hogy ellátása során - bár volt benne állami és magán is - méltatlan helyzetek tömkelegét élte át, bár hozzátette, hogy az őt segítő orvosok és ápolók és egyéb egészségügyben dolgozók áldozatos munkájára nincsenek szavai, nagyon köszön mindent.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés