Hirdetés

Koncz Gábor döbbenetes kijelentést tett a lelőtt farkasról

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész is felháborodott, hogy Magyarországon kilőtték a svájci farkast. Koncz Gábor szerint nagyon nem mindegy, hogy mire lő az ember. "Én ezeket a csodás vadakat túlságosan tisztelem ahhoz, hogy elvegyem az életüket" - fogalmazott. 

A naphire.hu is megírta, egy héttel ezelőtt érkezett a szomorú hír, hogy Borsodban egy vadász kilőtte azt a farkast, amelyik még hetekkel ezelőtt érkezett az országba. Az állat jeladóját Hidasnémetinél, a Hernád folyóban találták meg. Az egész országban felháborodást keltett az eset. A kommandósok házkutatást tartottak a vadász házában és jelenleg is folyik a nyomozás az ügyben. A magyarok nemrég petíciót is indítottak, hogy a farkast kilövő vadász börtönbüntetést kapjon. De ahogy arról beszámoltunk korábban, egyelőre semmivel sem gyanúsítják a vadászt, aki kilőtte az állatot. 

A 85 éves Koncz Gábor a svájci farkas ügyével kapcsolatban egy történetet is elmesélt a Borsnak

"Van egy vállalkozó barátom, aki Afrikába járt vadászni igazi nagy vadakat. Sokszor voltam nála és a nappalijában igazi relikviák voltak kiállítva. Olyan vadászati ereklyékről beszélek, mint például az elefánt agyar. Egyszer megtanítottam neki, hogy először az agya járjon, mint sem a szája. Hallgatott is rám és tiszteltük egymást, ezért ő többször is magával hívott, hogy menjek vele vadászni a nagy szavannákra. Én minden egyes esetben azt válaszoltam neki, hogy nincs az a pénz, amiért én ezeket az állatokat le tudnám vadászni" - mondta a színész.

Megjegyezte azt is, hogy senki nem beszélne a farkasról, ha nem nálunk lövik le. "Mint ahogy említettem az ember állapotát, az emberiség állapota is ugyanilyen, egy katasztrófának mondanám. Nem értem, hogy lehet az ember ilyen buta. Minden nap felmerül bennem a kérdés: Miért nincs béke?" - fűzte hozzá. 

Koncz Gábor egyébként mesélt arról is, hogy érzi most éppen magát. "Minden évben egyre rosszabbul vagyok…ez mindenkinél ilyen, de alig várom, hogy május elseje legyen. Aznap lesz vége a vadászati tilalomnak, kiengedik a vadakat és én is végre megszabadulhatok kicsit a beton labirintustól és újra tölthetek több időt a természetben" - fogalmazott a színész, akiről köztudott, hogy nagy tapasztalattal rendelkezik a vadászatban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés