Hirdetés

Ilyen nincs: farkast kilövő vadász helyett egy 70 éves nénire és családjára csaptak le a kommandósok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Húsvét hétvégéjén akartak a rendőrök rajta ütni a vadászon, csakhogy eltévesztették a házszámot.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Borsodban kilőtték azt a farkast, amelyik Svájcból egészen Magyarországig vándorolt. Az állat hetekkel ezelőtt érkezett az országba, egy magyar vadász azonban nemrég kilőtte. A farkas jeladóját Hidasnémetinél, a Hernád folyóban találták meg. 

A Blikk ellátogatott egy borsodi kistelepülésre, ahol megtalálták a férfi egyik portáját, ahova rendszeresen ellátogat. A vadász, N. György egyébként Nyíregyházán él a családjával, de számos földterülettel és ingatlannal is rendelkezik. A lap szerint a rendőrök húsvét hétvégéjén akartak rajtaütni a férfin, azonban hibáztak.

"Valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az én házamban, az én címemen lakik. Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás" - magyarázta Katona Erzsébet a lapnak, aki teljes ledöbbent azon, amikor az egyenruhások kopogtattak az ajtaján.

"Ránk törtek a kommandósok a lelőtt farkas miatt. Húsvétkor, szombat este az egész családdal éppen vacsorázni készültünk, itt volt a lányom, a vejem és a hétéves kisunokám is, amikor hirtelen elkezdtek dörömbölni az ajtón, hogy itt a rendőrség, azonnal nyissuk ki. Teljesen megdöbbentünk, aztán mutattak egy igazolványt, amit a sötétben nem is láttunk, de megtudtuk, hogy Gyurit akarták itt elkapni. Aztán persze, felvilágosítottam őket, hogy téves a házszám" - mesélte a 70 éves asszony. Szerinte lehetetlen, hogy a férfit csak kihallgatni akarták aznap, ugyanis a rendőrök jóval nagyobb erőkkel érkeztek a portára.

Az asszony elmesélte azt is, hogy a házuk előtt  öt-hat autó parkolt, és még gépfegyver is volt az egyenruhásoknál. Mint mondta, a kommandósok ezután felmentek a férfi házához is, ahova másnap visszamentek még egyszer.

A lap úgy tudja, a férfi az elmúlt években a közeli erdőséget is felvásárolta, illetve rendszeresen vadászott is a környéken. A botrány kirobbanása óta közellenséggé vált, rengeteg halálos fenyegetést kap. A Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás miatt indított eljárást, azonban a lap információi szerint gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt. Úgy t udják, N. Györgynél házkutatást tartottak és több, bűncselekményra utaló bizonyítékot is találtak.

A férfi egyik vadásztársa úgy nyilatkozott a lapnak, hogy meglepődött azon, hogy a férfi belekeveredett az ügybe. "Nemrég beszéltem vele, de csak arról érdeklődtem, hogyan érzi magát, az ügy részleteiről nem kérdeztem. Maga alatt van szerencsétlen, azt felelte, nagyon megviseli a kirobbant botrány, kellemetlenül érzi magát" - mondta a neve elhallgatását kérő kolléga, aki régóta vadászik egyik a farkas kilővésével megvádolt férfivel.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés