Hirdetés

Kihallgatták a rendőrök a Heti Naplóból megismert Margit nénit - Drámai vallomás a 105 éves Laci bácsi szerelmétől

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Egy hete egy ország szorított Laci bácsinak, hogy megtalálja 101 éves feleségét: Margit néni nyomára a Heti Napló bukkant rá. Kijelentései alapjaiban változtattak meg mindent.

Az idős emberek nyár közepén döntötték el, egy idősotthonban folytatják életüket. Egy nappal a költözés előtt azonban Margit nénit az unokája sétálni vitte, ahonnan nem ment már haza. A gyerekkori szerelmét kétségbeesetten kereső Laci bácsi a Heti Napló kamerái előtt, könnyeivel küszködve vallott fájdalmáról - akkor már hetek óta nem tudott a szerelméről. Azóta az otthonban, egyedül várja a csodát, hogy újra találkozhat Margit nénivel, aki nélkül elmondása szerint az ő életének sincs semmi értelme. A rendőrségen is bejelentést tett, de csak most, a Heti Napló újabb riportjából derült ki, mi lett az eredménye.

A rendőrök a rokonainál találtak rá Margit nénire, ahol meg is hallgatták a feljelentés kapcsán. Ő azonban elmondta, senki nem kényszerítette, szerinte a fizikai állapota miatt a férjének túl nagy terhet jelentene, ezért ő egy ideig az unokájánál lesz, ahol jól érzi magát és jó körülmények közt van. A Heti Napló riportere, Török Réka ezt követően beszélt, Laci bácsival, az ügyvédjével, az ápolójukkal, az otthon vezetőjével, végül Margit néni unokáját is elérte. Ági végül kamerák előtt tisztázta, a mama kérése volt, hogy ne vigyék vissza Laci bácsihoz és az otthonba. Sőt, állítása szerint Margit néni ezt telefonon is közölte a férjével. Aztán Margit néni is kamera elé ült.

Amikor a riporter megkérdezte tőle, nem hiányzik-e neki férje, Laci bácsi, meglepő, ugyanakkor határozott dolgot mondott. “Nem, nem. Nem tudom, nem is veszem talán vissza…” - így Margit néni, majd azt is elmondta, mit gondol. “Szeretem az embereket, de tömegben nem szeretnék élni. Inkább családi kis otthonban, azt élvezem. Itt szeretnek, nem bántanak, nagy jól érzem itt magam, mindenki szeretettel vesz körül. És azt nézik, hogy nekem mi a jó. Ritkaság. Mindig én néztem, hogy másnak mi a jó és most én kapom azt, hogy nézik, hogy nekem mi a jó. Ilyen is létezik, hogy nem szólnak annyira bele mindenbe és mégis szeretnek. Úgyhogy itt nagyon szeretek élni” - mondta az idős nő.

Mert - mint mondja - Laci bácsi beleszólt mindenbe. “Mindenbe. Ami csak létezik. Úgyhogy teljesen kisajátított. De hát viseltem, amíg más nem volt. Így most már szabadnak érzem magam” - zárta sorait az idős hölgy. A Heti Napló riportjából az is kiderült, a szarvasi lakás, ahol az idős pár élt, Margit néni unokáinak a tulajdona és a néninek holtig tartó haszonélvezeti joga van. Hogy találkozik-e az életben valaha még a házaspár? Azt valószínűleg senki sem tudhatja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés