Hirdetés

Kiderült, nem akkor halt meg Erzsébet királynő, amikor bejelentették

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Csütörtök délután óta folyamatos készülődés volt Londonban a Buckingham-palota előtt, a családtagok pedig Balmoralba vették az irányt, miután kiderült, hogy a királynő orvosai aggasztónak tartják az uralkodó állapotát.

Magyar idő szerint 19:30-kor jelent meg a hír a királyi család hivatalos csatornáin, hogy Erzsébet királynő 96 évesen békésen elhunyt

Az új miniszterelnöknek, Liz Truss-nak viszont azt mondták, hogy a királynő két órával azelőtt halt meg, hogy a hírt közölték a nyilvánossággal. A Bors azt írja a cikkében, hogy a kormányfőnek már délután 4 óra 30 perckor szóltak a halálhírről. A miniszterelnök hivatalos szóvivőjének tájékoztatásából kiderült az is, hogy Simon Case kabinettitkár közölte vele a tragikus hírt.

Halálának bejelentése után Harry herceg összeroppant. Ahogy azt a Naphire.hu is megírta, azonnal repülőre szállt, hogy minél előbb odaérhessen Skóciába, de már csak a királynő halála után érkezett meg a kastélyhoz. Az internetre kikerült egy fotó a hercegről, amelyen az látható, hogy épp úton van a Balmoralba. Feltehetőleg itt már tudhatta, hogy a nagymamája délután elhunyt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés