Hirdetés

Fordulat a volt barátnőjét megvakító kemecsei rém ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

Felfoghatatlan dolgot tett Gabriellával, a főügyészség súlyosbítaná a büntetését.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a 37 éves férfinak, aki féltékenységből, puszta kézzel nyomta ki volt barátnője szemeit

A többszörösen büntetett előéletű férfit a Nyíregyházi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés, valamint személyi szabadság megsértése miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Majdnem megölte, megvakította

Hivatkozás másolása

Az ítélet szerint a férfi és a sértett között 2020 júliusában szerelmi kapcsolat alakult ki, mely kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással. 2022. február elején a vádlott békülési szándékkal kereste meg volt barátnőjét, a nő azonban elutasította a férfi közeledését. Összeszólalkoztak, majd a férfi dühében megragadta a nőt és nyakánál fogva a sértett háza melletti szántóföldre vonszolta, ahol a földre dobta. Ott fojtogatta, miközben megöléssel fenyegette. A törékeny nő próbált védekezni, de esélye sem volt a jóval nehezebb férfival szemben, aki ezután nagy erővel kinyomta a sértett mindkét szemét. A sérülés olyan nagyfokú fájdalommal járt, hogy a nő elveszítette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült visszajutnia a házuk közelébe, miközben folyamatosan segítségért kiabált. A segélykiáltásra a nő rokonai odasiettek, ekkor a vádlott elmenekült a helyszínről.

A nő életét az azonnali műtéti beavatkozás mentette meg, azonban a látását mindkét szemére elvesztette.

Az ítélet ellen az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása, a vádlott enyhítés érdekében, míg védője elsősorban eltérő jogi minősítés megállapításáért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlott fegyházbüntetésének súlyosítását indítványozta - írja a Blikk.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés