Hirdetés

Újabb hazugságon kapták Katalin hercegnét? Kitálalt egy orvos

Nap Híre portré Nap Híre

A hivatalos orvosi szakzssargon szerint nem létezik olyan, hogy "megelőző kemoterápia."

Mint azt a naphire.hu is megírta, Katalin hercegné nemrégiben egy videóüzenetben jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A walesi hercegné elmondta, hogy január elején esett át egy tervezett alhasi műtéten és bár először azt gondolták, hogy nem rákos elváltozást találtak nála, a későbbi vizsgálatok mégis ezt támasztották alá. Katalin úgy fogalmazott a videónyilatkozátban, hogy "hatalmas sokk" volt számára a diagnózis, és "hihetetlenül kemény pár hónapon" van túl ő maga és a családja. Ugyanakkor hozzátette, az orvoscsapat ajánlására megkezdték nála a megelőző kemoterápiás kezeléseket. 

A bejelentés után azonban nem értek véget a hercegné állapota körüli találgatások, ugyanis a rajongókban, pláne a témában jártasabbak számára azonnal felmerült a kérdés, hogy most mi is történik pontosan, ugyanis a hivatalos orvosi szakzsargon szerint nem létezik olyan, hogy "megelőző kemoterápia" - írja az Instyle. Most azonban egy orvos elárulta, hogy mit is jelent az említett kezelés. 

Nem szokatlan, ha valaki a rákos sejtek eltávolítása után kemoterápiás kezelésesen esik át, hogy az esetleg megmaradt vagy a korábban véráramba került rákos sejteket elpusztítsák” - mondja Anton Bilchik onkológus hozzátéve, hogy ezt nem "megelőző kezelésnek" nevezik, hanem az adjunváns terápiák közé tartozik, melynek lényege, hogy csökkentik a rák visszatérésének esélyét.

Mindez azt jelenti, hogy Katalin hercegné szervezetéből már eltávolították a rákot, a kemoterápiás kezelést pedig azért kapja, hogy nehogy újból kiújuljon a betegség.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés