Hirdetés

Rendkívüli hír jött III. Károlyról: úgy tűnik, megtalálta a tökéletes gyógyírt

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Buckingham-palota egyik tisztviselője szerint várhatóan III. Károly király jövőre visszatér a szokásos külföldi útjaihoz, miután az Ausztráliában és Szamoában tett látogatásai "tökéletes gyógyírként" szolgáltak számára. 

Ez a pozitív üzenet azután érkezett III. Károly egészségéről és lelkiállapotáról, miután az uralkodó a rákkezelése kezdete óta megtette az első, nagyobb külföldi útját. A palota tisztviselője szerint 2025-ben az uralkodó várhatóan rendszeresebben fog eseményeket szervezni otthon és külföldön is - írja a BBC. 

"Most egy meglehetősen normálisnak tűnő, teljes külföldi turnéprogramon dolgozunk a következő évre, ami számunkra méltó lezárást jelent” – mondta a palota egyik munkatársa. 

Azt mondják, a király nagy híve a holisztikus megközelítésnek – a „test, lélek és szellem” harmóniájának –, és a legutóbbi útja mindhárom szempontból pozitív hatással volt rá. Úgy tűnik, hogy a király folytatni kívánja a munkát, így reagálva a rákdiagnózisára. Ez 2025 tavaszán és őszén is külföldi látogatásokat is jelenthet, amennyiben az orvosai engedélyezik. "Valóban élvezte ezt az utazást. Valóban kiteljesedett a program során. Javított a hangulatán, lelkiállapotán és a gyógyulásán. Ebben az értelemben a turné – annak minden követelményével együtt – tökéletes gyógyírként szolgált” – mondta a palota tisztviselője.

"Szinte lehetetlen túlbecsülni azt az örömöt, amit a kötelességből és a szolgálatból, a nyilvánosságban való jelenlétből és a különféle közösségekkel való találkozásokból merít. Ez valóban lelket önt az emberbe. Látható rajta" - tette hozzá. 

Rákkezelése az utazása alatt szünetelt, de várhatóan hazatérése után újra elkezdődik. Az uralkodó Új-Zélandra is utazott volna, de az orvosok tanácsára ezt végül nem vállalta be. III. Károly király szombat reggel hagyta el Szamoát, és láthatóan jól viselte a sűrű programját, amely számos eseményt tartalmazott, beleértve néhány vitás pillanatot is. Például az ausztrál fővárosban, Canberrában a parlamenti képviselők előtt mondott beszéde után egy független szenátor, Lidia Thorpe, az őslakosok jogairól tiltakozva azt kiabálta: "Te nem vagy az én királyom”.

Azt mondták, mindez nem zavarta a királyt. "Teljesen nyugodt maradt. Régóta a közéletben van. Ahogy mindig, most is megőrizte a hidegvérét, és folytatta a dolgát. Úgy véli, a szólásszabadság a demokrácia sarokköve, és mindenkinek joga van a saját véleményéhez” – mondta a királyi hivatal egyik tisztviselője.

A Szamoában rendezett nemzetközösségi csúcstalálkozón vita folyt arról, hogy az Egyesült Királyságnak jóvátételt kellene-e fizetnie vagy bocsánatot kérnie a rabszolga-kereskedelem miatt. Az ilyen döntések azonban inkább a kormány hatáskörébe tartoznak, semmint az uralkodóéba – a király beszéde a történelem tanulságainak megértéséről szólt.

Azt is mondták, hogy a király számára nagy támaszt jelentett, hogy Kamilla királyné elkísérte őt a turnén. "A király nagy erőt merít abból, hogy a királyné mellette van, nem utolsósorban, amikor a földön tartja őt” – mondta a palota egyik tisztviselője.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés