Hirdetés

Mégis mi történik? Itt az igazság, ezért áll le III. Károly király a rákkezeléssel

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

III. Károly király szünetelteti a rákbetegséggel kapcsolatos kezelését.

Az uralkodó a jövő hétre tervez egy ausztráliai királyi látogatást, amelynek során a 75 éves király orvosi ellátása rövid időre leáll - jelentette a Daily Mail még vasárnap.

A lap megjegyezte, hogy Károly orvosai "örülnek" és egészen a repülőútjáig kapja a kezeléseket, majd szünetet tartanak a 11 nappal későbbi visszatéréséig.

III. Károly és a felesége, Kamilla királyné várhatóan naponta 10 eseményen fog részt venni Ausztráliában, és a 11 napos ott tartózkodásuk alatt mindössze egy napjuk lesz a pihenésre - írja a Page Six.

Egy forrás úgy fogalmazott az utazással kapcsolatban, hogy a sűrű program, amelyről Károly "figyelmes" orvosaival konzultált, "prioritást ad" az egészségének.

A király mellett állítólag egy utazóorvos is lesz.

Mint ismert, Károly januárban jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt került kórházba - és egy "külön aggodalomra okot adó problémát" fedeztek fel az ott tartózkodása alatt.

Rákdiagnózisa a következő hónapban került nyilvánosságra.

"Őfelsége a mai napon megkezdte a rendszeres kezelések menetrendjét, amely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvánosság előtt végzett feladatokat" - állt a palota februári közleményében, amely hozzátette, hogy "a szokásos módon folytatja az állami ügyek intézését és a hivatalos papírmunkát".

Áprilisban röppent fel a hír, hogy Károly készen áll arra, hogy "egy kezelési és lábadozási időszakot követően visszatérjen a nyilvánosságot érintő feladatokhoz".

Addigra menye, Katalin hercegné is nyilvánosságra hozta saját rákdiagnózisát.

A 42 éves walesi hercegnő egy márciusi videóban osztotta meg egészségi állapotát, miután összeesküvés-elméletek jelentek meg az egészségével kapcsolatban azután, hogy januárban hasi műtétet hajtottak végre rajta, majd visszalépett a nyilvánosságtól.

Míg Vilmos herceg hónapok óta felesége nélkül folytatta a királyi feladatokat, a hercegné idén nyáron végül megjelent wimbledoni teniszversenyen és a Trooping the Colour rendezvényen.

Legutóbb augusztusban részt vett egy skóciai istentiszteleten, nemrég pedig bejelentette, befejezte a kemoterápiát, és "a gyógyulás útjára lépett".

A hercegné - aki a 11 éves György herceg, a 9 éves Sarolta hercegnő és a 6 éves Lajos herceg édesanyja - nem az egyetlen nő a királyi családban, aki rákbetegséggel küzd.

Eugenie hercegnő és Beatrice hercegnő édesanyja, Sarah Ferguson januárban hozta nyilvánosságra bőrrákdiagnózisát. Hat hónappal korábban a 64 éves yorki hercegné mellrák miatt masztektómián esett át.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés