Hirdetés

Itt meg mi a fene történik? Bedrogozták a rákos Károly királyt

Nap Híre portré Nap Híre

III. Károly király és Kamilla királyné szerdán történelmi látogatásra érkeztek Szamoába ausztráliai körútjuk után, amely a király első hosszabb útja a rákdiagnózisa óta.

Szamoában vörös szőnyeg várta a királyi párt, a helyi hagyományoknak megfelelő pedig egy kávaivó szertartáson is részt vettek, ahol aztán a királyt törzsfőnöknek választották – írja a Blikk. A királyi pár 11 napos körútja múlt héten kezdődött, amikor megérkeztek Sydney nemzetközi repülőterére, azóta pedig Ausztrália számos pontját bejárták már, és ez idő alatt több kellemetlen helyzetbe is kerültek. Ausztráliai látogatásuk azonban szerdán véget is ért, és indultak tovább Szamoára, ahová III. Károly király személyében most először látogatott el brit uralkodó.

A helyiek meg is adták a módját a király üdvözlésének, ugyanis a Faleolo nemzetközi repülőtéren vörös szőnyeget terítettek ki számukra, és Fiame Naomi Mata'afa miniszterelnök fogadta őket, csütörtökön pedig a helyi hagyományoknak megfelelően egy kávaivó szertartáson is részt vettek, amelynek végén a csendes-óceáni szigetország törzsfőnökévé avatták. 

A 75 éves király fehér, szafari stílusú öltönyt viselt, amikor bódító hatású káva főzettel teli félbevágott kókuszdiót nyújtottak át neki a félmeztelen, tetovált szamoaiak. A kábító hatású főzetet, amely a csendes-óceáni kultúra kulcsfontosságú eleme, a mámorbors nevű növény gyökerének levéből és a kókusz nedvéből keverik. Elég erős szer egyébként, a lap szerint ugyanis Ausztrália korábbi miniszterelnök-helyettese, Michael McCormack két évvel ezelőtt még kórházba is került, miután egy hasonló ünnepségen véletlenül túl sokat ivott a főzetből.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés