Hirdetés

Nem hallgat tovább Károly király, nyíltan beszélt betegségéről

Nap Híre portré Nap Híre

Mióta kiderült, hogy az uralkodó rákkal küzd, minden egyes lépését figyeli a sajtó.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, rákkal küzd III. Károly. Mint ismert, III. Károly király nemrég kórházba vonult, ahol prosztataműtéten esett át, miután prosztatamegnagyobbodással diagnosztizálták. Arról is beszámoltunk, hogy a műtét másnapján már hazatérhetett volna az eredeti tervek szerint, ám az orvosok csak később engedték ki a londoni magánklinikáról, akkor nem közölték, hogy ennek mi az oka. 

A 75 éves uralkodónál a diagnózis után azonnal megkezdték a kezeléseket. A palota bejelentette, hogy a betegséget a korai stádiumában fedezték fel, miután a jóindulatú prosztatamegnagyobbodása miatt különféle vizsgálatokat végeztek el nála. Az uralkodó tegnap este közleményt adott ki.

A Buckingham-palota az Instagramon is megosztotta a király üzenetét, ami így kezdődött: "Szeretném kifejezni szívből jövő köszönetemet a sok támogató üzenetért és jókívánságért, amit az elmúlt napokban kaptam."

"Akiket érint a rák, pontosan tudják, hogyaz ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást. Ugyanilyen megnyugtató hallani, hogy saját diagnózisom nyilvánosságra hozatala miként segítette a közvélemény megértését, és rávilágított mindazon szervezetek munkájára, amelyek a rákos betegeket és családjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és a világ más pontjain. A saját személyes tapasztalataim után csak még jobban csodálom a fáradhatatlan törődésüket és odaadásukat"

- fogalmazott a király a Femina szerint. Az nem derült ki egyelőre, a rák melyik típusát fedezték fel a szervezetében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés