Hirdetés

Most közölte az MNB: pénzérmére kerül Karikó Katalin és Krausz Ferenc

Nap Híre portré Nap Híre

Már zajlanak az egyeztetések.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, Karikó Katalinnak és Drew Weissmannek ítélték Stockholmban a fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat. Nem sokkal később újabb örömhír jött: az egyesült államokbeli Ohio Egyetem kutatója, Pierre Augistini, és a svéd Lund Egyetem kutatója, Anne L’hullilier mellett Krausz Ferenc, a Max Planck Institute of Quantum Optics és a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem kutatója kapta a fizikai Nobel-díjat. 

Két újabb ezüst- és két színesfémérmét bocsát ki idén a Magyar Nemzeti Bank. A korábban meghirdetetteken felül most Deák Ferenc születésének 220. esztendejére, illetve a Kúria alapításának 300. évfordulójára jelennek meg emlékérmék - mondta el az InfoRádiónak az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója. 

Hergár Eszter azt is elárulta, hogy hamarosan ezüst érmét vernek az idén Nobel-díjat nyert két magyar tudós tiszteletére. 

Számítanak rá, hogy az új Nobel-érmék azonnal el fognak fogyni, amint piacra kerülnek, ahogy a korábbi "extra kibocsátásoknál" is történt. A Nobel-díjasok érméivel kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a Magyar Nemzeti Bankon belül, tervezik az érmét, és az egyértelműség kedvéért: két különböző érméről lesz szó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés