Hirdetés

Karácsony Gergelynek most lett elege Magyar Péterből

Nap Híre portré Nap Híre

A Tisza Párt nemcsak az EP-választáson, hanem a fővárosi önkormányzati választáson is indulni fog június 9-én, emellett még fontolgatják a saját fővárosi lista állítását is.

Karácsony Gergely erre a hírre úgy reagált, hogy az ellenzéknek szüksége van az új energiákra, viszont a pártépítés és még az ellenzéki pártok építése sem mehet a szabad önkormányzatok, illetve a helyi közösségek rovására. Majd azzal folytatta a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben, hogy

"velem Budapest érdekében csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. Ez a Tisza Pártra is érvényes. Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek".

Hozzátette, szerinte a NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok. Véleménye szerint nem kellene visszarakni azokat a „téglákat”, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból. Úgy véli, hogy például a 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti - írja a Blikk.

"A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgálja" - jelentette ki Karácsony, amivel a Tisza Párt azon döntését kritizálta, amely szerint a Magyar Péter pártjának első budapesti polgármesterjelöltje Balogh Balázs lett az érintett kerületben. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés