Hirdetés

II. Erzsébet után Kamilla királyné is drámai döntést hozott - ez áll a háttérben

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Szokatlan levelet küldött a Buckingham-palota, méghozzá Kamilla ruhatárával kapcsolatban. De miért fontos ez?

A palota levélben erősítette meg egy állatvédő csoportnak, hogy Kamilla királyné többé nem vásárol olyan ruhákat, amelyek állati bőrt vagy szőrmét tartalmaznak.

A People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) nevű szervezetnek küldött levélben ez áll: „Őfelsége nem fog új bőr és szőrme ruhadarabokat beszerezni”. Az azonban nem világos, hogy a királynénak mi az álláspontja a meglévő ruhatárában lévő szőrme darabokkal kapcsolatban.

A lépés követi néhai anyósa, II. Erzsébet királynő hasonló álláspontját, aki még 2019-ben beszüntette az új szőrme termékek vásárlását.

A palota levele válasz volt a PETA által a királynőnek áprilisban küldött üzenetre. Ebben Elisa Allen, a szervezet brit alelnöke részletezte azokat a kegyetlen gyakorlatokat, amelyeket a szőrmeiparban alkalmaznak, valamint annak a környezetre gyakorolt hatását.

A jótékonysági szervezet alapítója, Ingrid Newkirk üdvözölte a hírt. A CNN-nek küldött nyilatkozatában így fogalmazott: „A PETA egy pohár finom borral koccint Kamilla királynéra, amiért igazi királynőként kiállt a britek 95%-a mellett, akik a felmérések szerint szintén elutasítják az állati szőrme viselését”. 

A korábban II. Erzsébet királynő által hozott döntés hírét a királynő vezető öltöztetője, Angela Kelly hozta nyilvánosságra. Az érem másik oldala című könyvében Kelly a következőket írta: ha őfelsége különösen hideg időben vesz részt egy eseményen, 2019-től kezdve műszőrmét fog viselni.

A PETA arra ösztönzi a tulajdonosokat, hogy a meglévő darabokat adományozzák a „szőrmeamnesztia programjuknak”, amely „hajléktalanoknak, menekülteknek és háborús területeken élő embereknek küldi tovább, hogy segítsen melegen tartani őket a téli hónapokban”. Mint honlapjukon fogalmaznak: „Nem tudjuk visszahozni az állatokat, akik szenvedtek ezekért a ruhadarabokért, de a régi szőrméket felhasználhatjuk, hogy segítsünk az embereken, akiknek nagy szükségük van rájuk”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés