Hirdetés

Kamala Harris újabb nagyágyút vet be: Beyoncé is a demokrata jelölt mellett kampányol

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Beyoncé Kamala Harris alelnök mellett fog fellépni egy pénteki houstoni nagygyűlésen - mondta a CNN-nek egy, a terveket ismerő személy. Ez lesz az első közös fellépése az elnökjelöltnek a zenei ikonnal, akinek egyik zeneszáma Harris kampányának himnuszává vált.

A fellépés, amelyen Beyoncé Willie Nelson társaságában színpadra lépni, a kampány egyik záróakkordjának ígérkezik. Amióta Harris a demokraták jelöltje lett, az alelnök csapata a színfalak mögött azon dolgozott, hogy még a választások napja előtt tető alá hozzanak egy közös fellépést.

Beyoncé csapata nem válaszolt a CNN megkeresésére. Közelgő szerepléséről először a The Washington Post számolt be.

Beyoncé már hónapokkal ezelőtt támogatásáról biztosította Harrist, és engedélyt adott neki, hogy a "Freedom” című dalát hivatalos kampányhimnuszként használja - jelentette először júliusban a CNN. Beyoncé, aki arról ismert, hogy szigorú engedélyezési irányelveket tart fenn a zenéje körül, gyors engedélyt adott Harris kampányának a himnusz használatára, amely Harris reklámjainak hátteréül szolgált, és amikor színpadra lépett az őt viharos előzmények után elnökjelöltté emelő demokrata konvención. Harris először a "Freedom”-ra sétált ki a kampányközpontjában tartott első hivatalos megállóján, két nappal azután, hogy elindította elnökválasztási kampányát.

Egy ponton a pletykák arról is szóltak, hogy Beyoncé megjelenik majd a demokrata konvención is, ám Harris kampánytisztviselői ragaszkodtak ahhoz, hogy soha nem volt tervben, hogy Beyoncé is csatlakozzon Harrishez Chicagóban, még akkor is, ha a pillanatban egymásnak ellentmondó jeleket küldtek.

Az még kérdéses, hogy Taylor Swift - aki szeptemberben biztosította támogatásáról Harrist - csatlakozik-e a demokrata elnökjelölthöz egy kampánygyűlésen a választás előtti utolsó napokban.

'Hát nem lenne nagyszerű?” - mondta egy kampánytisztviselő Swift megjelenéséről, ám nem kívánt bővebben válaszolni a kérdésre.

Beyoncéval Houstonban biztosan nem fog fellépni Swift, ugyanis a tervek szerint péntek este New Orleansban lesz koncertje.

Bár pénteken Beyoncé először fog hivatalosan Harrisszel együtt kampányolni, a szupersztár már korábban is támogatott demokrata jelölteket.

2013-ban ő énekelte a Himnuszt Barack Obama elnök második beiktatásán. 2016-ban Beyoncé és férje, Jay-Z az Ohio állambeli Clevelandben Hillary Clinton támogatására adott választások előtti koncertet, ahol háttértáncosai kék nadrágkosztümbe öltözve tisztelegtek a végül Donald Trumppal szemben alulmaradt jelölt előtt.

"Azt akarom, hogy a lányom úgy nőjön fel, hogy egy nőt lát az országunk élén, és tudja, hogy a lehetőségei határtalanok”

- mondta akkor Beyoncé. „És ezért vagyok vele [Hillary-vel].”

2020-ban Beyoncé támogatta a Biden-Harris kampányt, és az Instagramján posztolt, hogy szavazásra buzdítsa követőit.

Houstonban Harris várhatóan az abortuszhoz való joggal fog foglalkozni, mivel a választások napja előtt igyekszik kontrasztot vonni Donald Trump volt elnökkel a vitatott kérdésben - mondta korábban a CNN-nek egy magas rangú kampánytisztviselő.

Harris a Roe v. Wade ítéletének hatályon kívül helyezését követően a korábbi elnököt fogja hibáztatni az egyes államok, többek között Texas abortusztilalmáért. Mellette olyan nők is felszólalnak majd, akiket érintettek a korlátozó törvények.

Colin Allred demokrata szenátorjelölt  is csatlakozik Harrishez Houstonban a szavazatszerző kampány részeként, amelynek célja Ted Cruz hivatalban lévő republikánus szenátor leváltása. Texasban Harris interjút készít a népszerű podcasterrel, Brené Brownnal is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés