Hirdetés

Ezért szavaz Taylor Swift Kamala Harrisre: Harris és Trump vitája után hozta meg a döntést

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lezajlott Kamala Harris és Donald Trump első vitája a választások előtt, Taylor Swift pedig a hallottak után bejelentette, hogy kire fog szavazni. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, Harris és Trump az abortusztól és a faji hovatartozástól az amerikai demokrácia sorsáig terjedő témákról tartották első - és talán egyetlen - vitájukat a november 5-i választások előtt, és mindketten áttörést reméltek a vitától a rendkívül szoros versenyben. A vita után Taylor Swift már döntött is arról, hogy kire fog szavazni. Az énekesnő a közösségi oldalán jelentette be, hogy Kamala Harrisre teszi le a voksát novemberben. 

"Azért szavazok Kamala Harrisre, mert a jogainkért és a jó ügyekért harcol és szerintem szükségünk van egy olyan harcosra, aki megvédi a jogainkat" - írta az Instagram-oldalán az énekesnő. 

A 35 éves Swift a bejegyzésében dicsérte Harrist, aki szerinte egy stabil, biztos kezű, tehetséges vezető. "Hiszem, hogy sokkal többet elérhetünk ebben az országban, ha a nyugalom, nem pedig a káosz irányít minket" - fogalmazott.

A popcsillag, aki nemrég fejezte be Eras turnéjának európai állomásait, elmondta, hogy "kutatást végzett a választásával kapcsolatban, és arra ösztönözte a rajongóit, hogy ők is tegyenek ugyanígy. 

Kitért arra is, hogy azért érezte szükségét annak, hogy nyilvánosságra hozza, hogy kire fog szavazni, mert a mesterséges intelligencia segítségével hamis képet készítettek róla, amelyen úgy tűnik, mintha Donald Trumpot támogatná. "Arra a következtetésemre jutottam, hogy nagyon átláthatónak kell lennem a választási terveimet illetően. A félretájékoztatás elleni küzdelem legegyszerűbb módja az igazság" - tette hozzá. 

Bár Swift elárulta, hogy miért döntött úgy, hogy Harrisre szavaz, a rajongóit nem kérte erre, csupán arra buzdította őket, hogy ők is járjanak utána a dolgoknak, és úgy döntsenek. "Ha még nem tetted meg, most itt a nagyszerű alkalom, hogy utánanézz a felmerülő kérdéseknek és annak, hogy a jelöltek milyen álláspontot képviselnek a számodra legfontosabb témákban. Szavazóként gondoskodom róla, hogy mindent megnézzek és elolvassak, amit csak tudok az általuk javasolt politikákról és az országgal kapcsolatos terveikről” - fogalmazott. 

Taylor Swift a bejegyzéshez egy olyan fotót közölt, amelyen ő és a macskája, Benjamin Button látható. A The Post cikke szerint a képválasztás feltehetően egy finom utalás a republikánus alelnökjelölt, JD Vance Ohio-i szenátor 2021-es idézetére, amelyben a demokrata nőket "gyermektelen cicás hölgyeknek” nevezte, akik "elégedetlenek az életükkel.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés