Hirdetés

Rendkívüli hír: Joe Biden lemondta a programjait, koronavírusos lett

Nap Híre portré Nap Híre

Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját - közölte a Fehér Ház.

A közlemény szerint az elnök be van oltva és az ismétlővakcinát is megkapta, ezért tünetei enyhék, de hazautazik Delaware állambeli otthonába, ahol karanténba vonul. Ez alatt az idő alatt is ellátja hivatali teendőit, a Fehér Ház pedig rendszeres tájékoztatást ad az elnök állapotáról - közölte elnöki hivatal szóvivője.

Kevin O'Connor az elnök orvosa arról számolt be, hogy Joe Biden szerdán többi között általános rossz közérzetre, valamint köhögésre és felső légúti tünetekre panaszkodott, ami után elvégezték a tesztet. Hozzátette, hogy megkezdték a gyógyszeres kezelést is - írja az MTI.

Joe Biden Nevada állambeli kampányútját szakította meg miután a COVID-19-teszt pozitív lett.

Az újraválasztásáért induló elnök helyi idő szerint szerda délután a latin-amerikai származásúak fontos szervezete, az Unidos gyűlésén tartott volna beszédet Las Vegasban. Az eseményt lemondták.

Mint ismert, az elmúlt időszakban az életkor és a mentális alkalmasság vált az amerikai elnökválasztási verseny egyik fő témájává. Biden az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, Trump pedig megválasztása esetén a második legidősebb lenne. A 81 éves jelenlegi elnök azonban olyan csúnyán leszerepelt a Trumppal való vitája során, hogy szinte teljesen kitört a pánik a demokraták körében, és sokan úgy gondolják, hogy félre kellene állnia. Biden azonban levelet küldött a demokrata vezetőknek, melyben közölte, hogy esze ágában sincs távozni. A naphire.hu arról is írt, hogy Joe Biden elutasította, hogy elvégezzenek egy kognitív tesztet, amelynek eredményeit nyilvánosságra hoznák, így megnyugtatva a választókat, hogy az elnök alkalmas egy újabb ciklusra.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés