Hirdetés

Mi a fene folyik Joe Biden körül? - Elszabadult az erőszak a Fehér Házban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Joe Biden amerikai elnök Commander, azaz "Parancsnok" nevű kutyája már több titkosügynököt is "megkóstolt", legutóbb alig egy hete. Egy tisztviselő állítása szerint az elnök korábbi kutyái is agresszív természetűek voltak.

Commander Biden, az első család német juhászkutyája már nem tartózkodik a Fehér Házban, ugyanis a közelmúlt „harapásos incidensei” után a család megtette a szükséges lépéseket.

„Az elnök és a first lady aggódik azok biztonságáért, akik a Fehér Házban dolgoznak, és azokért, akik nap mint nap védelmezik őket” – mondta Elizabeth Alexander, Jill Biden kommunikációs igazgatója szerda esti nyilatkozatában.

„Továbbra is hálásak az amerikai titkosszolgálat és minden érintett türelméért, támogatásáért, miközben tovább dolgoznak a megoldáson” – tette hozzá Alexander. „Commander jelenleg nincs a Fehér Ház területén, továbbra is a következő lépéseken gondolkoznak”.

A nyilatkozatot alig néhány órával azután adták ki, hogy a Daily Mail arról számolt be, hogy Commander még szeptember 13-án megharapta a Fehér Ház régi gondnokát, Dale Haneyt. A lap exkluzív fotókat tett közzé az esetről, amelyeket egy turista készített – írja az ABC News.

A Fehér Ház sajtótitkárát a szerdai napi sajtótájékoztatón a Daily Mail által készült fotókról is megkérdezték a sajtó képviselői, ám Karine Jean-Pierre azt mondta, hogy a kérdéseiket a titkosszolgálatnak, vagy a first lady irodájának tegyék fel. Az amerikai titkosszolgálat azonban nem válaszolt az ABC News megkeresésére, ahogy a Fehér Ház sem, így nem lehet tudni, hogy Haney megsérült-e.

Fotó: instagram.com/joebiden

Ha valóban igazak a hírek a szeptember 13-án történt „harapásos incidenssel” kapcsolatban, akkor ez már a 12. ilyen eset azóta, hogy a Biden házaspár 2021. decemberében örökbe fogadta Commandert.

A beszámolók szerint Bidenéknek volt egy másik német juhászkutyájuk is, Major, aki szintén a Fehér Házban élt, de több hasonló incidens után Delaware-be, a család barátaihoz küldték. Ezt a döntést a nyilatkozatok szerint „szakértők ajánlása alapján” hozták meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés