Hirdetés

Egyre durvul a helyzet: Izrael brutális csapást mért Bejrút központjára

Nap Híre portré Nap Híre

Az izraeli hadsereg hétfőn légicsapást mért a libanoni főváros, Bejrút központjára.

Míg az izraeli hadsereg az elmúlt napokban többször is támadta Bejrút déli külvárosait, a Hezbollah síita mozgalom fellegvárát, ez az első alkalom, hogy a főváros szívét vette célba - írja az MTI. 

Libanoni biztonsági források szerint legalább négy ember meghalt egy izraeli dróncsapásban, amely a Dzsama Iszlamija szélsőséges szervezet egyik lakását vette célba Bejrút belvárosában. Ez a szunnita iszlamista csoport szövetségese a Hezbollahnak, amely Izrael elleni műveleteivel saját bevallása szerint a Gázai övezetet irányító Hamászt támogatja.

Az Izrael és az Európai Unió által is terrorszervezetként nyilvántartott Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) bejelentette, hogy három tagja meghalt az izraeli légicsapásban.

Az izraeli hadsereg immár hetedik napja folytatja támadásait a Hezbollah Libanonban, ahol a múlt hét végén megölték a szervezet vezetőjét, Haszan Naszrallahot. Az izraeli hadsereg csapásokat mért a szélsőséges csoport más erődítményeire az országban.

Az izraeli támadásokban a libanoni egészségügyi minisztérium szerint vasárnap legalább 105 ember halt meg.

Mint arról a Nap Híre rengeteg alkalommal beszámolt: közel egy év telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak közel 1200 halálos áldozata van és a Hamász 250-nél is több túszt is ejtett, közülük Izrael szerint körülbelül 132-en maradtak az ostromlott Gázában. Izrael katonai hadjárata legalább 40 ezer ember halálát okozta Gázában, többségükben nők és gyermekek - a Hamász vezette terület egészségügyi minisztériuma szerint.

A Hamász támadása után a Hezbollah növelte az aktivitását az izraeli határnál, számos rakétatámadást és összecsapást kezdeményezve az izraeli hadsereggel. A Naszrallah vezette Hezbollah támogatta a Hamász Izrael elleni támadását, a két szervezet közösen folytatott küzdelmet az izraeli erők ellen, megpróbálva nyomást gyakorolni Izraelre a többfrontos konfliktus során.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés