Hirdetés

Hét zseniális trükk, amit minden iPhone-osnak ismernie kell

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Apple korábbi dolgozója olyan trükköket árult el, amit sok iPhone-felhasználó eddig még nem ismert. Tyler Morgan egy TikTok-videóban mutatta meg azokat a rejtett funkciókat, amivel még jobban kihasználhatják a méregdrága készülékünket – írja a New York Post.

Gyors videózás

Hivatkozás másolása

Az első ilyen trükk a „gyors videózás.” Morgan elárulta, ha megnyitjuk a kamera alkalmazást, – amely alapértelmezés szerint mindig a fényképezőgép funkciót nyitja meg – csak tartsuk lenyomva a fényképező gombot és aktiválódik a videó funkció. Ha nyomva tartás közben fel-le mozgatjuk az ujjunkat a képernyőn, akkor még nagyítani is tudunk, csak úgy, mint a TikTokon vagy a Snapchaten. 

Egykezes szövegírás

Hivatkozás másolása

Biztos mindenkivel előfordult már olyan, hogy egykézzel kellett gyorsan válaszolni egy üzenetre. Sokan nem tudják, de az iPhone-okon van egykezes billentyűzet opció is, amelyet a billentyűzet bal alsó részén található földgömb szimbólum lenyomásával érhetünk el. (Ugyanezzel a szimbólummal válthatjuk a billentyűzet nyelvezetét is). A földgomb megnyomásával megjelenik egy felugró ablak, ahol kiválaszthatjuk, hogy jobbra vagy balra sűrítenénk a betűket, hogy egy kézzel is kényelmes legyen az írás. 

Narráció hozzáadása képernyőfelvételekhez

Hivatkozás másolása

"Ha bármikor kommentárt szeretne hozzáadni a képernyőfelvételeihez, csak tartsa lenyomva ezt" – mondta Morgan a videóban, és a képernyőfelvétel gombra mutatott, amely akkor jelenik meg, amikor a felhasználók a telefon képernyőjének jobb felső sarkából lefelé húznak. A képernyőfelvétel gomb lenyomva tartásával a felhasználók be- vagy kikapcsolhatják a mikrofont a képernyő rögzítésekor.

Beállítások módosítása haptikus 3D érintéssel

Hivatkozás másolása

"A haptikus 3D érintés igazán hasznos” – mondta az Apple egykori dolgozója, majd ismét a lehúzható lehetőségre mutatott. A haptikus érintés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lenyomva tartsák a gombokat a képernyőn, amivel teljesen megszüntetjük annak a szükségét, hogy bármikor is a be kelljen menni a beállítások menüjébe. Ilyen módon vezérelhetjük a zseblámpa fényerejét, választhatjuk ki a Wi-Fi hálózatokat vagy Bluetooth eszközöket, kapcsolhatjuk be az AirDrop-ot vagy állíthatjuk be az időt.

Gyors számolás

Hivatkozás másolása

Ha éppen fáradtak vagyunk, vagy épp nem annyira forog az agyunk, akkor a keresősáv akár számológépként is működhet – árulta el a titkot Morgan. 

Egyszerre több üzenet kiemelése

Hivatkozás másolása

Az Apple-specifikus alkalmazásokban - például az Üzenetek vagy az e-mailek - a két ujjal felfelé történő húzás lehetővé teszi több üzenet kiválasztását.

Törölt tartalom helyreállítása

Hivatkozás másolása

"Végül pedig, ha véletlenül töröltél valamit, bármikor megrázhatod a telefonodat, és a készülék lehetőséget ad a visszavonásra" – mutatta be Morgan.

Mint azt a naphire.hu is megírta, az Apple meglepetés frissítéssel készül a felhasználóknak. Az iPhone-okra napokon belül megérkezhet a frissítés, ami orvosolni fogja a Wi-Fi problémákat is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés