Hirdetés

Brutális idő lesz ma, bármikor ránk szakad az ég: az egész országra kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Záporok, zivatarok jönnek, felhőszakadással viharos széllel és jégesővel. A meteorológusok az egész országra kiadták a figyelmeztetést péntekre.

Pénteken a napsütést időnként nyugatról kelet felé haladó vastagabb felhőtömbök zavarják, emellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés is. Többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, viszont elsősorban a délkeleti, déli tájakon jelentősebb terület maradhat szárazon - írja a HungaroMet.

Az előrejelzés szerint zivatarokat viharos széllökés kísérheti, az időközben egyre többfelé északnyugatira forduló szél nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között valószínű. Késő estére 16 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Az egész ország besárgult, kiadták a riasztást

Ma reggel, délelőtt az ország északi megyéiben fordulhatnak elő zivatarok, majd ezt követően egyre nagyobb területen válnak alkalmassá a feltételek kialakulásukhoz, legalacsonyabb valószínűséggel a déli, délkeleti tájakon. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadékhullás (ált. 15-25 mm, lokálisan ennél több sem kizárt), viharos (~60-80 km/h) széllökés, illetve jégeső (~1-2 cm átmérő) társulhat. A zivatarok várhatóan éjjel sem csengenek le teljesen.

Az utóbbi időszakban többször is záporok, zivatarok, sőt, jégeső is pusztított Magyarországon. Hétfőn a viharos időjárás következtében kidőlt fák eltávolítása, illetve vízzel elöntött területek szivattyúzása adott munkát a tűzoltóknak több vármegyében. A naphire.hu azt is megírta, hogy teljesen szétverték az országot a viharok: a biztosítókhoz beázások, jégverések, felhőszakadások és villámcsapások miatt érkeznek bejelentések. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés