Hirdetés

Szétverték Magyarországot a viharok, hatalmas a kár

Nap Híre portré Nap Híre

Beázások, jégverések, felhőszakadások, villámcsapások - csak néhány azok közül, ami miatt a biztosítókhoz bejelentés érkezett.

Az utóbbi időszakban többször is záporok, zivatarok, sőt, jégeső is pusztított Magyarországon. Hétfőn a viharos időjárás következtében kidőlt fák eltávolítása, illetve vízzel elöntött területek szivattyúzása adott munkát a tűzoltóknak több vármegyében. 

Úgy tűnik, ma sem ússzuk meg szárazon, a friss előrejelzés szerint ma sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, szórványosan pedig zápor, zivatar valószínű, amelyeket felhőszakadás-szerű csapadékhullás is kísérhet. Estére aztán jön a változás: feloszlanak a gomolyfelhők és megszűnik a csapadék. 

A Magyar Biztosítók Szövetsége most az MTI-vel azt közölte: a biztosítók több mint 1,7 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékoltak a kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 16 ezer bejelentés érkezett.

A bejelentések száma negyedével volt több, mint a tavalyi hasonló időszakban, amikor a kifizetések és tartalékolt összegek az egymilliárd forinthoz közelítettek.

A szövetség jelezte, hogy az adatokban még nincsenek benne a legutóbbi hétvége viharkárai, amelyek már a júniusi statisztikákban jelennek meg, illetve nincsenek benne a mezőgazdasági és az ipari létesítményekben, valamint a közintézményekben keletkezett károk.

A bejelentések számát leginkább május 17-25-i, valamint a május 31-i viharok, beázások, jégverések, felhőszakadások, villámcsapások növelték. Leginkább Budapest, valamint Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Nógrád, Vas, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, főként Dunakeszi, Érd, Eger és a Tápióság térsége volt érintett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés