Hirdetés

Horror: a férfi szemgolyójába fúródott a méh fullánkja

Nap Híre portré Nap Híre

Szörnyű balesetet szenvedett egy amerikai férfi, akinek a szemébe fúródott egy méh fullánkja, emiatt pedig kis híján megvakult.

Rettenetes balesetet szenvedett egy 55 éves amerikai férfi, akit pont a szemgolyóján talált el egy méhcsípés. A csípést követően a férfi azonnal a helyi sürgősségi osztályon kért segítséget, ahol az orvosok sikerrel eltávolították a fullánkot – legalábbis ezt hitték. Abban a tudatban engedték haza a férfit, hogy a problémáját teljesen orvosolták, nem sikerült azonban minden belefúródott darabkát eltávolítani a látószervből. A lándzsaszerű függelék nagy része még mindig a beteg íriszébe ágyazva maradt – írja a Házipatika

Két nappal később a férfi szemébe éles fájdalom hasított, jobb szemének írészeben az erek vérezni kezdtek, látása pedig drámaian leromlott. Felkeresett ezért egy szemészeti klinikát, hogy kezeltesse a panaszait. Hogy kiderítsék a panasz okát, a klinika szakemberei fluoreszkáló festéket használtak a gyulladt szem szaruhártyájának megfestésére. Egy speciális mikroszkóp alatt, erős fénnyel a csapat apró, szúrós tárgyat talált az írisz és a szem fehér részét adó szklera között, a szövetekbe ágyazódva. 

A klinika szemészei egy apró csipesszel húzták ki a fullánk maradványait a szemből, majd antibakteriális gyógyszert és szteroidokat tartalmazó szemcseppeket írtak fel. A gyógyulás ugyan eltartott egy darabig, öt hónappal a történtek után azonban a férfi csaknem teljesen visszanyerte látásélességét a sérült szemére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés