Hirdetés

Halálfélelme volt az Omega sztárjának: otthonában támadtak rá, a pénzét követelték

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Omega dobosa, Debreczeni Ferenc otthonában tartózkodott, amikor öt férfi rátámadt és több százezer forintot követelt tőle.

"Azt gondolom, biztonságos környéken élek. A II. kerület frekventált részén. Gondolhatná bárki, hogy ez itt maga a nyugalom szigete, de ez most nem igaz. Merthogy körülöttem, ezen a környéken több építkezés is zajlik. Tulajdonképpen ezért sem lepődtem meg, amikor néhány napja becsöngetett hozzám öt jókötésű, melósruhás, védősisakos férf" - kezdte a történetet a Blikknek a 74 éves zenész. 

Mint mondta, a munkásokat semmi nem érdekelte, csak mondogatták, hogy ők kijavítják majd a hibákat. A zenész hiába mondta nekik, hogy nincs semmilyen hiba a házban, ők már addigra a tetőn voltak és kiabáltak neki, hogy lyukas az ereszcsatorna és ki kell cserélni. 

Mint később kiderült, a munkások lyukasztották ki egy szerszámmal, hogy pénzt nyúlhassanak le a dobostól. Debreczeni adott nekik egy húszast, majd kijelentette, hogy nem kell visszajönniük, de a munkások nem értettek a szóból és két nap múlva újra ott álltak a háznál. 

A dobos köpni-nyelni nem tudott, mire észrevette őket, azok addigra már a tetőn voltak, levágták a lyukas csatorna darabot és a magukkal hozott bádoggal pótolták. 

"Kétségbeesve szaladtam be a házba a telefonomért. Egyedül voltam otthon. Nem találtam a készüléket, de az öt fickó addigra már ott volt, bent a házban, s azt mondták nekem: fizessek négyszáznegyvenezer forintot, mert ez jár nekik. Döbbenten néztem rájuk: hülyének néztek? De akkor már a falhoz nyomtak és mondták, hogy eltörik kezem-lábam, ha nem fizetek. Halálfélelmem volt" - idézte fel a történteket Debreczeni.

Végül a zenész alkudozott a munkásokkal, akik megelégedtek 80 ezer forinttal. "Egészen hihetetlen mindaz, ami történt. A saját otthonomban, kiszolgáltatva primitív vadembereknek. Természetesen rendőrségi feljelentést tettem" - tette hozzá az Omega sztárja. 

Debreczeni Ferenc szerencsére nem sérült meg, de nagyon felkavarták az események. "Életre szóló élményben volt részem: halálfélelmem volt, és felkavar mindaz, amit átéltem, s velem történt. Üzenem mindenkinek, hogy legyen óvatos, legyen körültekintő! Óvakodjanak az ilyen brigádoktól" - mondta. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés