Hirdetés

Rémület a magyar határnál, sokkoló hír érkezett

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6429-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6094-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 80 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, brutális támadásra készülhetnek az oroszok. Az ukrán keleti haderőcsoport szóvivője szerint ugyanis rengeteg katona tartózkodik jelentős haditechnikai felszereléssel a Donyeck megyei Bahmut térségében. "Bahmutnál 52 ezer orosz katona és körülbelül 274 harckocsi, több mint ezer páncélozott jármű, valamint 150 tüzérségi rendszer és valamivel több mint 120 rakéta-sorozatvető van" - fejtette ki Illja Jevlas. Az ukrán hadsereg közlése szerint az ukrán erők Bahmuttól délre fokozatosan nyomulnak előre, és kényszerítik visszavonulásra az oroszokat állásaikból

Azt is megírtuk, hogy a NATO-főtitkár szerint elhúzódik a háború. Jens Stoltenberg szerint ha Volodimir Zelenszkij elnök és az ukránok abbahagyják a harcot, akkor országuk "megszűnik létezni", ha viszont Vlagyimir Putyin orosz elnök oldalán hallgatnak el a fegyverek, béke lesz. Mint mondta, senki sem tudja, hogy meddig tart Oroszország Ukrajna elleni háborúja, az viszont biztos, hogy "a legtöbb háború tovább tart, mint amire a kitörésekor számítottak", ezért fel kell készülni arra, hogy "hosszú háború" lesz Ukrajnában. Hozzátette: "mindannyian azt kívánjuk, hogy gyorsan béke legyen", de egy békemegállapodást nem használhat fel Oroszország arra, hogy "lélegzetvételnyi időhöz jusson, hogy újra támadhasson".

Mindeközben Zelenszkij köszönetet mondott egy kelet-ukrajnai település, Kliscsijvka visszafoglalásáért az ukrán katonáknak. "Ma különösen azokat a katonákat szeretném említeni, akik lépésről lépésre visszaszerzik Ukrajna tulajdonát, éppen Bahmut környékén" - mondta az ukrán elnök vasárnap este. Az ukrán hadsereg ezt megelőzően adott hírt a település visszavételéről.

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramon arról számolt be, hogy hétfőre virradóra az ukrán hadsereg dróntámadást intézett több oroszországi régió ellen. Az orosz erők a Krím félsziget keleti részében, a Moszkva megyei Isztrai és Domogyedovói járásban, Moszkva környékén, valamint a délnyugat-oroszországi Belgorod és Voronyezs megyékben fogtak el drónokat. Arról is beszámolt a védelmi tárca, hogy rakétatalálat ért az északkelet-ukrajnai Harkivban egy ukrán hadiüzemet, amelyben páncélosok javítása zajlik. Előzőleg a helyi ukrán katonai közigazgatás a Telegramon azt közölte, hogy a város egyik üzemét négy rakéta találta el, aminek következtében tűz keletkezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés