Hirdetés

Elszabadult a pokol a magyar határon, lépett a rendőrség is

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem 13 700-an érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6752-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6942-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 82 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - áll a közleményben.

Friss hírek az orosz-ukrán háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, az ukránok brutális támadást hajtottak végre az oroszok ellen a kelet-ukrajnai Donyeck városánál. Három ember életét vesztette, és tizenegyen megsebesültek a támadásban. Az áldozatok közül többen egy autóbusz utasai voltak, amelyet eltalált egy lövedék.

Ma hajnalban pedig ismét Moszkvát támadták az ukrán harcosok. Az atv.hu írta meg, hogy Oroszország fővárosát ma hajnalban ismét dróntámadás érte. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint egy robotgépet nem sikerült megállítani, az egy 17 emeletes irodaháznak csapódott.

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter pedig azt közölte az előző nap, hogy ketten meghaltak a dél-ukrajnai Krivij Rih belvárosát ért kettős orosz rakétatámadásban. Az ukrán főügyészség tájékoztatása szerint a támadásban 25 ember megsérült, köztük négy gyerek. Egy kilencemeletes épület oldalában keletkezett lyukból füst gomolygott, miközben egy másik, négyemeletes épületet szinte a földdel tettek egyenlővé az oroszok. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés