Hirdetés

Brutális támadást hajtottak végre az ukránok az oroszok ellen Donyecknél

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Három ember életét vesztette, és tizenegyen megsebesültek a kelet-ukrajnai Donyeck városát ért ukrán tüzérségi támadásban - közölte Gyenyisz Pusilin, az oroszok által beiktatott donyecki kormányzó hétfőn.

Az áldozatok közül többen egy autóbusz utasai voltak, amelyet eltalált egy lövedék.

Donyeck városa 2014 óta orosz erők ellenőrzése ellenőrzése alatt áll, de  környékén ukrán csapatok állomásoznak, és a város rendszeresen tüzérségi tűz alá kerül. Hétfőre virradóra Ukrajna újabb dróntámadásokat hajtott oroszországi célpontok ellen. A délnyugat-oroszországi Brjanszk megye Trubcsevszkij kerületében találat érte a rendőrkapitányságot. Az épület teteje és ablakai megrongálódtak, áldozatok nincsenek - írta Telegram-üzenetében Alekszandr Bogomaz, a megye kormányzója. Brjanszk megye szomszédos az ukrán határral - írja az MTI.

A szintén Ukrajnával szomszédos Rosztov megye Daraganovka települését is dróntámadás érte, egy ház romba dőlt, és egy autó megrongálódott, de sérültek nincsenek - közölte Vaszilij Golubjev kormányzó.

Az oroszországi területek és a 2014-ben Moszkva által elcsatolt Krím félsziget elleni dróntámadások száma megsokszorozódott a június elején kezdődött ukrán ellentámadás óta. Az orosz főváros ellen is több dróntámadás történt, a legutóbbi vasárnapra virradóra. Kijev hivatalosan nem ismeri el, hogy köze lenne ezekhez a támadásokhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés